A biztonságos internet napja: képregénypályázatot hirdettek

Internetbiztonságról szóló képregénypályázatot hirdet gyerekeknek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI).

Forrás: MTI2022. 02. 08. 7:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A február 8-i biztonságos internet napja alkalmából meghirdetett pályázat fődíja, hogy megfilmesítik a győztes képregényt.

Az idei, 19. alkalommal szervezett rendezvényt kedden a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Orczy Úti Kollégiumában tartják délelőtt 9 órától.

Emlékeztettek: a biztonságos internet napja – Safer Internet Day (SID) – célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Program (SIP) akciótervének keretein belül csaknem kétszáz országban ugyanazon a napon hívják fel a figyelmet az internet szükségességére, előnyeire és veszélyeire. Nagy informatikai cégek, civil szervezetek, pedagógusok, gyerekek és szüleik fognak össze, hogy együtt mutassanak rá a világháló fontosságára, és fogalmazzák meg annak pozitív, illetve negatív hatásait.

A rendezvény mottója idén is:

Együtt egy jobb internetért!

A nyertesek mentorok irányításával többfordulós internetbiztonsági játékon vesznek részt. A mentorok között van mások mellett Krasznay Csaba, az NKE Kiberbiztonsági Kutatóintézet intézetvezetője és Fekete Zsombor játéktervező, szociológus is.

A rendezvényen bemutatják a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Google közös fejlesztésű, tavaly nyáron elindított oktatási programját, a Legyél az internet ásza! (Be Internet Awesome) tananyagát, amely gyerekeknek, tanároknak és szülőknek is segít eligazodni az internet világában, és eszköztárat biztosít nekik a felmerülő problémák megoldásához.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.