A magyar családok számíthatnak a nemzeti kormányra

A Fidesz szerint a baloldal mindig is a multik és a globalista nagyvállalatok pártján állt.

2022. 02. 14. 14:55
Kiss János Forrás: Fidesz, Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal támadja a családokat érintő adó-visszatérítést, ami nem nagy meglepetés, mert ők válság idején mindig csak megszorításokkal kormányoznak

– erről beszélt hétfő délutáni sajtótájékoztatóján a miskolctapolcai fürdő és környezete fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos. Kiss János ezt annak kapcsán emelte ki, hogy hétfőn folytatódik a 2021. évi személyi jövedelemadó visszatérítése a magyar családoknak, ami Miskolcon 30 ezer családot érint.

Ezzel minden idők legnagyobb családtámogatási akcióprogramja zajlik a borsodi megyeszékhelyen, és csaknem kilencmilliárd forint érkezik meg a városban élő családok bankszámlájára, így minden második miskolci családot közvetlenül is érint ez a támogatás.

– A baloldal mindig adót emel, rezsit emel, és ha most hatalomra kerülne, akkor sem lenne másképp. Olvashatjuk a baloldal terveit a megemelt adókról, a rezsicsökkentés eltörléséről, a családtámogatási rendszer szétveréséről. Ennek persze megvan a magyarázata, hiszen a baloldal mindig is a multik és a globalista nagyvállalatok pártján állt, válság esetén sosem ezeknek az extraprofitját vágta vissza, hanem mindig a magyar emberektől vett el valamit – mondta el Kiss János. A politikus emlékeztetett arra, hogy 2008 decemberében a Gyurcsány-kormány elvette a 13. havi fizetést az orvosoktól, az ápolóktól és a tanároktól, továbbá bezárt több száz iskolát.

Aztán 2009 márciusában elvették a 13. havi nyugdíjat is, és felemelték a nyugdíjkorhatárt. Ez már akkor sem a magyar emberek érdekében történt, de a döntés megfelelt a globalista, internacionalista gondolkodásnak és az IMF-nek

– fűzte hozzá.  Kiss János kiemelte, hogy ezzel szemben a mostani magyar nemzeti kormány a multikat és a globalista nagyvállalatokat bevonta a pénzügyi erejükkel arányos közteherviselésbe, a magyar embereket pedig többek között a személyi jövedelemadójuk visszafizetésével is támogatja, hogy ne legyenek a válság vesztesei.

Borítókép: Kiss János (Fotó: Fidesz, Miskolc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.