időjárás 25°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

Détári Lajossal erősít Gattyán György pártja

Forrás: Index.hu
2022.02.01. 08:32 2022.02.01. 09:31
Détári Lajossal erősít Gattyán György pártja

A hétvégén erősítette meg a Megoldás Mozgalom vezetője, hogy világválogatott labdarúgóval bővíti csapatát.

A hatvanegyszeres válogatott, hétszeres világválogatott és egyszeres Európa-válogatott magyar futballista, edző Détári Lajos a Megoldás Mozgalom listáján Kőbánya–Kispest körzetében indul az idei parlamenti választásokon.

Az 58 éves egykori Honvéd-futballista ellenfele a budapesti 9. sz. országgyűlési egyéni választókerületben az ellenzéki összefogás ottani nyertese, a DK-s Arató Gergely és a fideszes Pap Sándor lesz – idézi a Blikket az Index.

Gattyán György azt mondta,

Détári Lajos egy ország példaképe, 61-szeres magyar és hétszeres világválogatott, aki szeretne visszaadni a társadalomnak és annak a körzetnek, aminek annyi mindent köszönhet. Szív, ész és bátorság jellemezte a pályán, s most a civil életében is a közjó szolgálatát választja.

Persze nem a népszerű Döme az első labdarúgó a hazai politikában. A Ferencváros korábbi kapusa, Géczi István még a rendszerváltás előtt, 1985–1990 között volt országgyűlési képviselő, és 1990-ig a javaslatára létrehozott Ifjúsági és Sportbizottság elnöke – írják.

A rendszerváltás után a szintén fradista Fenyvesi Máté került be az új parlamentbe, az 1998-as országgyűlési választáson az FKGP színeiben jutott be az Országgyűlésbe, majd 2002-ben újra egyéni képviselőként szerzett mandátumot, ezúttal a Fidesz jelöltjeként. Orbán Viktor is volt igazolt focista Felcsúton, csak ő nem profi szinten játszott.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Détári Lajos (Fotó: MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.