„Hollandia már nem létezik, csak az EU egyik tartománya”

Egyre több holland betelepülő érkezik Magyarországra. Egy kis borsodi falu mágnesként vonzza őket. A különböző korú és foglalkozású emberek azt mondják, Magyarország még ragaszkodik a hagyományos értékekhez, ezért kerestek maguknak itt hazát.

Határkő blog-Magyar Nemzet
Forrás: Határkő blog2022. 02. 06. 9:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Ózd melletti, százfős kis faluban, Csokvaományban egyre több holland család talál magának új otthont. A Határkövek blog szerzője terjedelmes interjút készített e családok tagjaival, és a beszélgetésből kiderül, valamennyien ugyanazon okból menekülnek: Hollandia szociális és kulturális kereteit annyira fellazította a szándékos migráció, hogy számukra már élhetetlenné vált a szülőföldjük.

„Sok rossz tapasztalatom volt a bevándorlókkal, a problémák 98 százaléka a szórakozóhelyeken velük volt, főleg a muszlimokkal, a marokkóiakkal. Ma már a marokkói maffia is ott van Hollandiában. Ez a probléma már harminc éve elkezdődött, és egyértelműen egyre rosszabb lett az utóbbi években. A bevándorlók vallása komoly problémát jelent. Én nem vagyok erősen vallásos, nem kereszténynek neveltek, nem érdekel, hogy valaki keresztény vagy muzulmán, de nem uralhatnak minket” – fogalmaz az interjúban az 57 éves Peter.

„A bevándorlók első generációja kevésbé problémás, ők dolgozni érkeztek, és hálásak azért, mert dolgozhatnak. A bevándorlók második és harmadik generációja okozza a gondokat, akik meg akarják tartani a saját kultúrájukat Hollandiában” – teszi hozzá a 48 éves Marcello.

Azt, hogy a bevándorlók hogyan viselkednek a nőkkel vagy a kisebbségekkel, Peter röviden összegzi:

„Elég lenne megnézni, hogy mi történne, ha egy nő csinosan, kicsit kihívóan felöltözne és végigsétálna a bevándorlók által lakott Nyugat-Amszterdamban. Valószínűleg megköpködnék és megdobálnák, és azt kiabálnák rá, hogy prostituált. A homoszexuálisok nem sétálhatnak a barátjukkal kézen fogva Nyugat-Amszterdamban. Nem tehetik meg. Nem tehetik meg, mert megvernék őket. Az Amszterdamban élő zsidók nem sétálhatnak az utcán kipával a fejükön. A zsinagógában megmondják nekik, hogy ne járjanak kipában, mert veszélyes, megverhetik őket. Hollandiában” – mondja a férfi. Szerinte Hollandiát Magyarországgal összehasonlítva óriási a különbség. – „Két napja voltam Budapesten, ott ezek nem történnének meg. És ebből a helyzetből támadják most Magyarországot. A holland médiában rasszistának és homofóbnak bélyegzik a magyar embereket. Az EU Magyarország ellen van, mert Orbán Viktor nem hallgatja el a problémákat.”

Peter szerint lesújtó az is, hogy az egész holland kultúrát azonosítják a rabszolgatartással összefüggésben elkövetett bűnökkel, és ezzel eltüntetik a nagy történelmi pillanatokat és a kiemelkedő történelmi személyeket, művészeket.

„A holland nemzet ma már szinte nem is létezik, csak az EU egyik tartománya vagyunk. A történelmünket úgy próbálják meg beállítani, mintha az nem szólna semmi másról, mint a rabszolgatartásról. A nagy történelmi hőseink szobrát le akarják cserélni a holland városokban, mert azt mondják rájuk, hogy rasszisták. Igen, voltak sötét lapok a történelmünkben, nem vagyok rá büszke, hogy a hollandok rabszolgákat hoztak el Afrikából, de nem írhatják át az egész történelmünket. Hogy hibáztathatnak minket azért, ami 1750-ben történt? Világszerte ezt láthatjuk, szinte már bűnözőnek számítunk azért, mert fehérek vagyunk. Hiába nem követtünk el semmit, csak azért, mert fehérnek születtünk” – mondja keserűen.

Borítókép: Egyre több holland ember választ itt új hazát (Fotó: Határkő blog)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.