Kiberbiztonsági tanúsítással erősít Magyarország

Az új tanúsítvány azt a célt szolgálja, hogy egyértelműen felismerhetővé tegye a biztonság szintjét a felhasználók számára.

Forrás: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága2022. 02. 15. 11:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) új rendeleteket adott ki a kiberbiztonsági tanúsítás eljárásrendjéről. A tanúsítási tevékenység célja, hogy az Európai Uniós elvárásoknak megfelelően a digitális eszközök és szolgáltatások esetében garantálni lehessen a kiberbiztonsági védelmet – írja közleményében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága.

Az eszközökön elhelyezett tanúsítvány azt a célt szolgálja, hogy egyértelműen felismerhetővé tegye a biztonság szintjét a felhasználók számára, továbbá garantálja azt, hogy a termék megfelel az Európai Unió által meghatározott követelményeknek.

2022. január 1-től az Országgyűlés a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának jogkörét kiberbiztonsági feladatokkal bővítette, ezáltal is segítve a digitális gazdaság kibontakozását és működőképességét – áll a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.