Már közel ötvenmilliót költött Facebook-hirdetésekre Márki-Zay

Kampánybüdzséjének megtekintéséhez pedig jelenleg jelszót kér a weboldala – írja a Mandiner.

Forrás: Mandiner.hu2022. 02. 01. 11:07
Forrás: Képernyőkép/Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Támogató felajánlásokból fedezi politikusi profiljának fizetett hirdetéseit Márki-Zay Péter – tudatta a Magyar Nemzettel a baloldali miniszterelnök-jelölt sajtóosztálya. Közölték: "számos magánszemély, civil vagy közéleti ember támogatta személyes politikai kampányait, ahogyan a Mindenki Magyarországa Mozgalom tevékenységét is, és ezek az összegek fedezik a fizetett social media hirdetések költségeit is". 

Azaz a baloldal miniszterelnökjelöltje által elköltött közel 50 millió forintot támogatói dobták össze.

Korábban megírtuk, Márki-Zay Péter már közel ötvenmillió forintot tapsolt el közösségi oldalával kapcsolatos hirdetésekre – derül ki a Facebook hirdetéstárából (lenti kép). A baloldal miniszterelnök-jelöltjének költéseit elemezve felmerült a kérdés, hogy miből finanszírozta közösségi médiás kampányát – olvasható a Mandiner.hu cikkében.

A hétfőn leadott

vagyonnyilatkozata szerint ugyanis Márki-Zaynak nem futja arra, hogy ötvenmilliót költsön a Facebookon.

A politikus ennek ellenére a cikk megjelenéséig már 49 945 769 forintot (csak az elmúlt hét napban közel tízmillió forintot) hirdetett el Facebook-hirdetéstára szerint.

Fotó: Facebook.com

Ha meg akarod nézni Márki-Zay kampányelszámolását, jelszót kér az oldal

Márki-Zay Péter 2020–2021. novemberi kampányelszámolását azonban a Mandiner cikke írásakor még nem lehetett megtekinteni a weboldalán. Amikor rákattint az érdeklődő a „2020–2021. november” (avagy az előválasztási kampányt magába foglaló időszak) linkjére a „Kampányelszámolások” menüpontban, ez a kép fogadja:

Fotó: Mandiner.hu

Márki-Zay Péter kampányelszámolását ezen a linken tudja nem megtekinteni – írja a Mandiner.

 

Kapcsolódó

Korábban Márki-Zay Péter kamerák előtt beszélt arról, hogy borítékban kapja a kampánypénzt:

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: YouTube.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.