Távozott egy DK-s képviselő a szolnoki közgyűlésből

Fajcsák Károly helyére csak a veszélyhelyzet megszűnése után lehet új politikust választani.

2022. 02. 18. 9:49
null
Szolnok, 2021. október 15. A város fõterén, a Kossuth Lajos tér 9. szám alatt áll az 1884-ben Polgármesteri Hivatal ( Városháza) eklektikus stílusú épülete, amelyet Makay Endre építész tervezett, és amelynek építéséhez felhasználták az egykori szolnoki vár bástyaköveit is. Érdekesség, hogy annak idején az épület földszintjén üzlethelyiségeket is elhelyezett a tervezõ, hogy azok bérbeadásából származó bevételekbõl fizethesse a város az építésre felvett kölcsönöket. A teret ma szökõkutak és bronzszobrok díszítik, amely valamikor piactérként szolgált. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább gyengült a baloldal a szolnoki közgyűlésben, miután lemondott mandátumáról Fajcsák Károly. A Magyarnarancs.hu azt írta, hogy a testületbe 2019-ben DK-sként, egyéni körzetből bejutott önkormányzati képviselő egészségügyi okok miatt vonult vissza a közgyűlésből.  

A politikus a Facebook-oldalán tájékoztatott a lemondásáról, de azt nem indokolta meg. Leginkább csak arról írt, hogy az elmúlt közel két és fél évben igyekezett a választókörzet felzárkóztatását elősegíteni azzal, hogy a felmerült problémákat közvetítette a polgármester és a hivatal felé.

Elismerte, hogy több esetben sikerült eredményt elérni, a munkája eredményét hosszasan fel is sorolta. A bejegyzéshez írt hozzászólásokban többen is arról faggatták Fajcsák Károlyt, hogy miért mondott le a mandátumáról, de válasz egyik kommenthez sem érkezett. 

A 2019-ben a szolnoki 4-es körzetből a közgyűlésbe bejutott Fajcsák Károly nevét akkor ismerhette meg az ország, amikor 2020 márciusában másodmagával kilépett a Szolnoki Többség nevű szivárványkoalícióból, amivel akkor megtört a baloldal egysége.

A politikus azóta független képviselőként volt tagja a testületnek. Most, hogy Fajcsák lemondott a mandátumáról, a szolnoki 4-es körzetben időközi választást kell majd tartani, de arra csak a veszélyhelyzet megszűnését követően lesz lehetőség.

Borítókép: Szolnok, polgármesteri hivatal (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.