„Tiszta és demokratikus választásnak lehetnek majd szemtanúi az EBESZ munkatársai”

Varga Judit igazságügyi miniszter bízik abban, hogy az EBESZ látogatása ideológiai és politikai elfogultságtól mentes lesz.

Magyar Nemzet
2022. 02. 07. 9:13
20210930 budapest varga judit miniszter sajtotajekoztatoja havran zoltan magyar nmezet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sok szeretettel várjuk Magyarországra az EBESZ megfigyelőit! – írta Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

Varga Judit bejegyzésében emlékeztet: az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezeten belül működő Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala teljes körű választási megfigyelési misszió kiküldését javasolta a 2022-es magyarországi választásra. 

„A baloldal már affektál a hír hallatán, miközben nincs ezzel semmi gond. Az elmúlt években is jelen voltak hasonló missziók hazánkban, sőt mi is előszeretettel küldünk megfigyelőket más országokba. Bevett szokás, rutin” – hívja fel a figyelmet a miniszter, aki szerint egy dolog biztos:

egy szabad, tiszta és demokratikus választásnak lehetnek majd szemtanúi az EBESZ munkatársai, viszont ez csak akkor valósulhat meg teljes mértékben, ha missziójuk során nem próbálnak beavatkozni a magyar választásokba. 

Varga Judit hozzáteszi: „bízunk abban, hogy látogatásuk ideológiai és politikai elfogultságtól mentes lesz. Várjuk őket sok szeretettel gyönyörű országunkban!”

Mint arról lapunk is beszámolt, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) a teljes körű választási megfigyelési misszió kiküldését ajánlotta az április 3-i magyarországi parlamenti választásra. 

Az ügyre érdekes fényt vet, hogy a kezdeményező szervezetek szinte kivétel nélkül Soros György szervezetéhez, a Nyílt Társadalom Alapítványhoz, valamint Brüsszelhez köthetők.

Emlékezetes, hogy előzőleg hatvankettő, főként az Európai Parlamentben a baloldalon politizáló képviselő levélben kérte a biztonsági szervezettől, hogy a voksolásra minél átfogóbb missziót küldjön hazánkba „a legmagasabb szintű demokratikus normák” lehetséges sérülése, a választási csalás kockázata miatt. Köztük voltak a Demokratikus Koalíció és a Momentum EP-képviselői is. 

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.