Zsigó Róbert: A kormány újabb 371 milliárd forinttal támogatja az időseket

A 13. havi nyugdíj kifizetését a jó gazdasági teljesítmény teszi lehetővé – tájékoztatott a családokért felelős államtitkár.

Forrás: Facebook/Zsigó Róbert2022. 02. 08. 10:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon jó hírem van a nyugdíjasok számára, szerdától megkezdődik a 13. havi nyugdíj postai kézbesítése 

– tájékoztatott Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár hivatalos közösségi oldalán megosztott videójában. 

Hozzátette:

„a kormány ezzel visszaadja az időseknek azt az egyhavi nyugdíjat, amit a Gyurcsány–Bajnai-kormány elvett tőlük. Ezzel is szeretnénk kifejezni megbecsülésünket az időseknek és támogatni őket a járvány időszakában is. A 13. havi nyugdíj tehát a rendes havi nyugellátásal együtt érkezik.”

Emellett hangsúlyozta, hogy a postások szerdától egymillió embernek kézbesítik a nyugdíjat és a nyugdíjszerű ellátásukat, a többieknek 11-én utalják bankszámlájukra. Kiemelte, hogy az öregségi nyugdíjasok mellett a nyugdíjszerű ellátásban részesülök is számíthatnak a 13. havi nyugdíjra. Így például a rokkantsági ellátásban vagy az ideiglenes özvegyi nyugdíjban részesülők is.

Kiemelte, hogy „dupla összeg érkezik az árvaellátásból is, amellyel 56 ezer gyermek nevelését segítjük. A kormány újabb 371 milliárd forinttal támogatja az időseket.”

Az államtitkár felidézte:

a 13. havi nyugdíj kifizetését – ahogy tavaly a novemberi nyugdíjprémiumot is – a jó gazdasági teljesítmény teszi lehetővé.

Az idősebbek jól emlékeznek arra, hogy a Gyurcsány–Bajnai-kormány idején nemhogy többlettámogatásra nem számíthattak, hanem még elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat is. Emellett pedig az egekbe emelték a rezsit és bevezették a vizitdíjat és a kórházi napidíjat. 

Kiemelte:

a baloldal ma is a nyugdíjasokat célzó megszorításokra készül.

Zsigó Róbert hangsúlyozta: „a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint ostobaság a 13. havi nyugdíj kifizetése, szerinte ostobaság volt a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése is, és szerinte az időseknek is kevesebb áramot és gázt kellene fogyasztani. Neki az sem baj, ha sok idős ember hal meg a járványban, mert szerinte így több esélye van a hatalom megszerzésére.”

Április 3-án arról is szavazunk, hogy továbbra is olyan nemzeti kormánya lesz Magyarországnak, mely megbecsüli az időseket, vagy visszatér a Gyurcsány–Bajnai-korszak, amely lenézte és kisemmizte a nyugdíjasokat

– értékelt Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.