A hivatalos kezdés előtt fél órával elindult a békemenet

Ugyan a szervezők 12 órát jelölték ki a gyülekezés kezdő időpontjának, már kora délelőtt óta érkeznek az emberek.

2022. 03. 15. 12:18
Békemenet 2022. Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatalos kezdés előtt fél órával el kellett indítani a békemenetet, mert a Margit híd teljesen megtelt. A menet első sorában vonulnak mások mellett Pataki Attila, Bencsik András, Bayer Zsolt, és Tilki Attila. A Jászai Mari térre érve a tömeget hangos kifütyüléssel és kántálással fogadta egy ismeretlen felségjelzésű ellentüntető csoportosulás. A Nyugati téri felüljárón is hatalmas tömeg várakozik. Zászlókkal köszöntik a menetet, majd rövidesen csatlakoznak hozzá. A tömeg vége még mindig a Margit hídon, nem akarnak elfogyni az emberek. Közben a Visegrádi utca magasságában ellentüntetők újabb maroknyi csoportja próbálja provokálni a békemenet résztvevőit.

Ugyan a szervezők delet jelölték meg a gyülekezés kezdő időpontjának, már kora délelőtt óta folyamatosan érkeznek az emberek a II. kerületi Elvis Presley tér zöldfelületéhez. A környéken − de még a szomszédos első kerületben is − szinte lehetetlen parkolóhelyet találni. A Margit híd lábánál gyülekező tömeg 12 órára már az egész teret megtöltötte. Az emberek minden irányból folyamatosan érkeznek, ezért a menet eleje araszol a Margit híd budai hídfője felé. A hídon is egyre több ember áll a korlátnál. Az indulást 14 órára hirdették meg a szervezők.

Spanyolok és olaszok is érkeztek

Korábban egy nagyjából 100-200 fős csoportosulás érkezett a gyülekezési pontra, olasz és spanyol zászlókkal. Mint előzőleg írtuk, olyan sokan gyűltek össze az Elvis Presley téren, hogy az indulás előtt egy órával már a Margit hídra felvonult a tömeg eleje, és folyamatosan érkeznek azóta is az emberek, a sor vége a Császár–Komjádi Sportuszodánál volt. A Magyar Nemzet információi szerint többen csak a pesti oldalon csatlakoznak majd a menethez, mivel már nem tudtak megállni a járműveikkel.

A békemenet a Margit híd felé indult, a tömeg a Szent István körúton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, majd az Alkotmány utcán keresztül érkezik meg a Kossuth térre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet.

Egyre többen csatlakoznak

A Nyugati téri felüljárón is hatalmas tömeg várakozik. Zászlókkal köszöntik a menetet, majd rövidesen csatlakoznak hozzá. A tömeg vége még mindig a Margit-hídon, nem akarnak fogyni az emberek. Közben a Visegrádi utca magasságában ellentüntetők újabb maroknyi csoportja próbálja provokálni a Békemenet résztvevőit.

Elkezdődött az ünnepi műsör

A beszámolók szerint még a Kossuth térre vezető Alkotmány utcában sem férnek el a Békemenet résztvevői, miközben elkezdődött az ünnepi műsor, aminek a végén után Orbán Viktor miniszterelnök tart beszédet.

Borítókép: Békemenet 2022 (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.