A Mazsihisz hallgat, a romák tüntetnek

Meglepő a Mazsihisz körüli csend, hiszen az antiszemita ügyekben eddig rendre hallatták a hangjukat.

2022. 03. 18. 6:28
Z. KÁRPÁT Dániel
Budapest, 2021. június 1. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselõje felszólal a veszélyhelyzettel összefüggõ átmeneti szabályokról szóló vitában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. június 1-jén. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepő a Mazsihisz körüli csend, hiszen az antiszemita ügyekben eddig rendre hallatták a hangjukat

– mondta el lapunk megkeresésére Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) titkára azzal kapcsolatban, hogy a Mazsihisz eddig nem nyilvánult meg Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnökének botrányáról. Szalai ugyanakkor hozzátette, hogy nem lát bele a szervezet belső ügyeibe.
Egyértelmű jelzés, hogy milyen elveket vall

– jegyezte meg Z. Kárpát kapcsán a TEV titkára, aki nem hiszi el, hogy a Jobbik politikusa ne lenne náci. 

Ha a karlendítés nem volt őszinte, miért gondoljuk, hogy amit most mond, az őszinte lenne?

– tette fel a kérdést Szalai Kálmán. Mint emlékeztetett, akik korábban kiálltak a Jobbik antiszemitizmusa ellen, most úgy tűnik, probléma nélkül lenyelik a párt melletti elköteleződést, pedig a baloldali erők korábban élesen elutasították a radikális párttal történő együttműködést.
A Jobbik partnerei elvesztették hitelüket az antiszemitizmus elleni fellépés őszinteségében

– jegyezte meg a titkár.

Érdekes fejlemény, hogy a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat képviselője, Rafael Balázs felszólította Márki-Zay Pétert, hogy léptesse vissza a baloldali választási lista kilencedik helyén szereplő Z. Kárpát Dánielt. Mint ahogy azt korábban lapunk is megírta, a Jewish Voice amerikai újság közölt egy felvételt Z. Kárpátról, amin a Jobbik alelnöke náci módra lendíti a karját.

Borítókép: Z. Kárpát Dániel (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.