A szokottnál is jóval több migránst kellett megállítaniuk a magyar rendőröknek

A szolgálatot teljesítő rendőrök március 24-én összesen 373 határsértőt tartóztattak fel és 307 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – jelentette hivatalos oldalán a rendőrség.

Forrás: Police.hu2022. 03. 25. 7:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 17 esetben összesen 96 határsértőt tartóztattak fel Tompa, Kelebia, Homorúd, Nagybaracska, Bácsbokod és Katymár közigazgatási területén.

– Csongrád-Csanád megyében a járőrök 28 esetben összesen 240 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Szeged-Gyálarét, Röszke, Domaszék és Ruzsa közigazgatási területén.

– A Baranya megyei Mohácson 2, a Győr-Moson-Sopron megyei Börcs és Győr területén 4, a Komárom-Esztergom megyei Bábolnán és Tatabányán 18, a Pest megyei Inárcson 13 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, marokkói, török,  tunéziai, szomáliai, indiai, kongói, algériai, burundi és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat. Személyazonosságukat, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt napon 22 esetben összesen 307 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 12 esetben 127 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 10 esetben 180 főt.  Tiltott határátlépés miatt 5 embert fogtak el, embercsempészés miatt 8, közokirat-hamisítás miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás – derül ki a Police.hu cikkéből.

Borítókép: Illegális migránsok Csongrád-Csanád megyében. (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.