Egymást támadják az ellenzéki aktivisták Kaposváron

A Mi Hazánk Mozgalom arról adott ki közleményt csütörtök este, hogy megtámadták aktivistáit Kaposváron plakátragasztás közben.

Forrás: sonline.hu2022. 03. 03. 21:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Somogy megyei hírportál, a Sonline.hu megkereste Varga Istvánt, a baloldali összefogás kaposvári országgyűlési képviselő-jelöltjét, hogy részleteket tudjon meg az esettel kapcsolatban. Ő péntekre ígért nyilatkozatot. Érdeklődésükre azt azonban elmondta, kivizsgálják az ügyet.

A Sonline.hu megkereste a rendőrséget is az atrocitással kapcsolatban, ahol megtudták: 

a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűntetőeljárás keretében vizsgálja az esetet. 

A párt közlése szerint a plakátolókat a

balliberális összefogás DK-s jelöltjének emberei támadták meg a kaposvári székhelyű választókerületben.

A Mi Hazánk közlése szerint tettlegességig fajult a dolog, és megütötték aktivistáikat. Az eset azután mérgesedett el, hogy a Mi Hazánk plakátolói számon kérték a DK-s aktivistákat plakátjaik megrongálása miatt. 

„A párt helyi szervezetével épp a megrongált plakátjainkat javítottuk ki, amikor összetalálkoztunk a baloldali aktivistákkal, akik bevallották, hogy rongáltak korábban. Figyelmeztettük őket, hogy ez törvényellenes, és le akartuk fényképezni saját plakátjainkat, de ekkor megtámadták kampányfőnökünket, Erdélyi Ákost, akit úgy megütöttek, hogy az orra és a szája is vérezni kezdett. A támadók ezután elmenekültek. A kiérkező mentők a helyszínen ellátták, majd kórházba szállították Erdélyi Ákost, én pedig feljelentést tettem a  rendőrségen” – közölte a párt egyik aktivistája. 

Egyre többször fordul elő, hogy a baloldalon ököllel vesznek elégtételt egymáson vagy olyanokon, akik nem szimpatizálnak velük.

A múlt hétvégén Dobrev Klára gyáli fórumán két politikus vitája tettlegességig fajult, ami nem az első ilyen eset, hiszen korábban Hadházy Ákosnak egykori párttársával volt fizikai nézeteltérése. Márki-Zay Péter, valamint Jakab Péter kampányeseményeit sem kerülik el az agresszív, erőszakos jelenetek.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el. 

Borítókép: Baloldali felvonulás (Fotó: AFP/Kisbenedek Attila )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.