Folyamatos az illegális migránsok ostroma

A szolgálatot teljesítő rendőrök február 28-án összesen 252 határsértőt tartóztattak fel és 119 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – áll a rendőrség hivatalos oldalán.

Forrás: Police.hu2022. 03. 01. 7:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.
  • A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök három esetben összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Csikéria, Újmohács és Petőfiszállás közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 15 esetben összesen 171 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Szeged, Röszke, Ásotthalom, Kistelek, Öttömös és Bordány közigazgatási területén.
  • A Győr-Moson-Sopron megyei Kópházán és Lébénynél 16, a Komárom megyei Tatán tíz, a Pest megyei Ócsán négy, a Veszprém megyei Pápán 12 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, palesztin, marokkói, török, koszovói, iraki, tunéziai, líbiai, indiai és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt napon 12 esetben összesen 119 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében tíz esetben 116 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében egy esetben három főt.  Embercsempészés miatt 8, közokirat-hamisítás miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás – közölte a Police.hu.

Borítókép: Migránsok Bács-Kiskun megyében (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.