Márki-Zay Péter Deák Dánielt hívta fel, mert szerinte hazudik a Telex

A politológus nem érti, mi történik a baloldalon.

Munkatársunktól
Forrás: Facebook2022. 03. 19. 11:50
null
20220114 Budapest Márki-Zay Péter miniszterelnöki kampánya. Lakossági fórum. fotó: Mirkó István (MO) Magyar Nemzet képen: Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem értem, mi történik: most hívott fel Márki-Zay Péter a privát számáról! Közölte: a baloldali Telex.hu róla készült fact-check cikke, amelyben helyreigazították őt, az hazugság! Igen, szó szerint azt mondta, hogy a Telex hazudik!” – írta legújabb Facebook-bejegyzésében Deák Dániel politológus.

Emlékeztetett arra, hogy a Telex is megírta, Márki-Zay állításaival ellentétben valójában a magyar kormány se katonákat, se fegyvereket nem küld Ukrajnába. Szerinte az az abszurd az egészben, hogy mindeközben pont Márki-Zay erősítette meg ismét egy lakossági fórumon, hogy ő bizony fegyvereket küldene Ukrajnába.

A Telex.hu az Egységben Magyarországnak címzett kérdéseire azt a választ kapta, hogy „Márki-Zay Péter azokra a magyar lajstromban lévő, pápai bázison állomásozó NATO gépekre gondolt, amik részt vesznek a fegyverszállításban”. Vagyis arra a C–17-es Boeingre célzott, ami magyar felségjelzésű és Pápán állomásozik, és február 27-én gránátokkal és rakétákkal megrakva indult el Hollandiából egy meg nem nevezett kelet-európai országba, hogy a fegyvereket onnan Ukrajnába szállítsák. Megemlítettek ugyanakkor egy másik C–17-est is, ami szintén Pápán állomásozik, és amivel norvég katonákat szállítottak Litvániába.

Deák Dániel Gyurcsány Ferencnek és az egész baloldalnak tette fel a kérdést: mi zajlik itt? Miért őt hívogatja ezzel szombat délelőtt (15 nappal a választás előtt) Márki-Zay Péter?

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.