Márki-Zay Péter ismét Jézus Krisztus szerepében tetszelgett

„A propaganda fegyver, a hazugság öl” – ezzel a címmel hirdetett tüntetést az Egységben Magyarországért hatpárti baloldali tömörülés vasárnap délután öt órára az MTVA Kunigunda utcai székháza elé. A helyszínen mindössze néhány százan, az online térben is mindössze egy-két ezren voltak kíváncsiak a szivárványkoalíció orbánozó, putyinozó és diktatúrázó politikusaira, közte a hazugságaiba egyre jobban belekavarodó Márki-Zay Péterre, a baloldal miniszterelnök-jelöltjére, akit Jézushoz hasonlítottak.

Munkatársunktól
2022. 03. 06. 19:45
Márki-Zay Péter Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyűlölet és a hazugság ömlik a közmédiából és a KESMA-lapokból… A sajtószabadságot olyanok képviselik, mint Gulyás Márton és a Partizán – fogalmazott Márki-Zay Péter, akit úgy konferált fel az MTVA előtt tartott baloldali tüntetésen Lukácsi Katalin, hogy olyan, mint Jézus Krisztus a Passióban, minden teher rá hárul. A baloldal kormányfőjelöltje azt állította, hogy Hódmezővásárhelyen minden üzemben, ahova a kampánya közben ő ellátogatott, csak Lázár János rádiója fogható, hallható. 

A Fidesz a járvány alatt sem az emberek életéért küzdött, hanem az oltásellenes baloldalról hablatyolt, ahogy most az ukrán háború kapcsán is – mondta.

Újra elővette azt a hazugságát, hogy az Orbán-kormány szállít magyar repülőgépeken fegyvert Ukrajnába és nem az ellenzék akarja azt. Márki-Zayt a tények hidegen hagyják, hogy a NATO Nehéz Légiszállítási Ezredének pápai gépei NATO-parancsnokság alatt, hazánk érintése nélkül vittek hadianyagot nyugati országokból Ukrajnába. 

Hazugságnak nevezte, hogy ő magyar katonák és fegyverek küldéséről beszélt, pedig azt az általa igencsak kedvelt Gulyás Márton műsorában jelentette ki. Ismét agymosottakat emlegetett a kormánypárti szavazók kapcsán, majd ismét tagadta, hogy megsértette az időseket, a nőket és más társadalmi csoportokat, illetve hogy a rezsicsökkentést és a gyermekvédelmi törvény eltörölnék, annak ellenére, hogy a saját vasárnapi online műsorában, illetve kampányrendezvényein mondta. Ismét támadta Paks 2-t és a Budapest–Belgrád vasútvonal fejlesztését, igaz, nem törődve azzal, hogy az utóbbi beruházás nem Oroszországhoz, hanem Kínához kötődik.

Szerinte nem lesz szabad választás április 3-án, mert ha szabad lenne, akkor 80 százalékkal nyerne ő és a baloldal, és lehet, hogy a Fidesz be se jutna a parlamentbe, de ha igen, akkor is csak maximum húsz százalékkal.

A magyar közmédiát a ruandai népirtásban szerepet vállaló rádióval vonta párhuzamba, azzal, hogy a propaganda öl, majd felidézte, hogy őt milyen inzultusok érték a választási kampányban. Beszéde végén hősöknek nevezte híveit és az ukrán katonákat, akik a túlerő ellen harcolnak.

Márki-Zayt megelőzően a hatpárti koalíció politikusai is felszólaltak.

Hadházy Ákos a Putyin-rendszer magyar kiadásának nevezte az Orbán-kormányt. Márki-Zay Péter elszámoltatási felelőse szerint nincs független sajtó, Magyarországon ugyanúgy megsemmisítették, mint ahogy az orosz hadsereg első csapásai az ukrán reptereket, stratégiai pontokat. Attól tart, hogy Oroszországhoz hasonlóan lekapcsolják Magyarországon is Facebookot és a Twittert is, ha a baloldal nem cselekszik. A sajtó hiánya és az általa vélelmezett diktatúra ellenére mégis úgy látja, hogy van esélye a baloldalnak április 3-án győzni.

– Európa vagy Moszkva között kell választanunk – summázta az országgyűlési képviselő-jelölt.

Szél Bernadett szerint egypártrendszert jelent a Nemzeti Együttműködés Rendszere, és az emberek nem tudják, hogy propagandát néznek. Arról beszélt, hogy a kormány a keleti nyitással elszakította Magyarországot Európától. Szerinte sem lesz szabad választás április 3-án, de ha a baloldal hatalomra kerül, akkor 2026-ban már az lesz.

Szabó Tímea, akit a vélelmezhető CIA-s kapcsolatai miatt csak Kabul rózsájának neveznek, azt nehezményezte, hogy Karácsony Gergely főpolgármestert arról kérdezte a közmédia, kerékpárral érkezett-e a stúdióba. A Párbeszéd politikusa szerint baloldaliakat nem hívnak meg a köztévébe, majd azt tartotta problémásnak, hogy megjelent az MTVA kamerája. Orbán Viktor szerinte 2014-ben beállt Putyin és az atom mögé, amikor megkötötte a Paks 2 hitelszerződését, amivel gyarmat lesz az ország. Azt is hangsúlyozta, hogy attól lesz szabad az ország, ha nem lesz atomerőmű, orosz kapcsolat, amit Márki-Zay Péter hoz majd el.

Oroszország, háború, atom, Putyin vagy Európa, szabadság, ellenzék és Márki-Zay Péter – e között kell választani

– fogalmazott, majd igazat adott az ukrán nagykövetnek, aki szerint csak a sírban lesz stratégiai nyugalmuk a magyaroknak.

Varju László DK-s politikus – aki korábban már betört egyszer baloldali politikustársaival a Kunigunda utcai intézménybe és ezért a bíróság előtt kellett felelnie – felelevenítette korábbi élményeit, majd sajtószabadságot követelt. Hazaárulással vádolta meg az MTVA dolgozóit.

– Ők a mi háborúnk gépágyúi, minden lakásba lövöldöznek a kábeltévén

– fogalmazott, majd putyini propagandával vádolta meg a köztévét és a kormányt, mivel az nem csak a baloldal narratíváját közvetíti. Arról sem emlékezett meg a DK-s politikus, hogy pártelnöke, Gyurcsány Ferenc számos családi programot tartott mind Budapesten, mind Moszkvában Vlagyimir Putyinnal.

Brenner Koloman jobbikos politikus a kormányt kétkulacsos politikával vádolta meg, miközben pártja volt az, amely 2014-ben kiállt a Krím orosz megszállása és a donbaszi szakadár köztársaságok népszavazásai mögött, nem egy politikustársát pedig kitiltották Ukrajnából. Az antiszemita botrányokkal, cigányozó politikusokkal teli Jobbikot jobbközép, keresztényszociális pártnak nevezte, majd szimbolikusan lefoglalta a közmédiát.

Kanász-Nagy Máté Putyin szellemének távozását követelte a közmédia épületéből, szerinte 24 órában folyik az orosz propaganda a képernyőn keresztül. Az LMP társelnöke a Paks 2 beruházást is bírálta, majd elavultnak nevezte az atomenergiát, és vitán felülinek, hogy orosz technológiával és pénzügyi forrásból nem épülhet Magyarországon, mivel állítása szerint az orosz hadsereg nukleáris létesítményeket bombáz. Arról nem beszélt, hogy milyen megújuló forrásokból lenne kiváltható a magyar energiaszükséglet elérhető áron.

Hajnal Miklós, a magának diplomát hazudó momentumos politikus hazugságok relativizálásával vádolta meg az MTVA-t és az ott megszólaló szakértőket, akiket Putyin csatlósainak nevezett.

Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő – akit épp egy újabb hazugságon kaptak az EU polgári védelmi programja kapcsán – azt állította, hogy olyan közvélemény-kutatást készíttetett, amely szerint a Fidesz-szavazók 40 százaléka szerint Kelet felé kell az országnak haladnia. Szerinte a közmédia tehet arról, hogy a jobboldal hogyan gondolkodik.

Polyák Gábor médiakutató, Márki-Zay Péter tanácsadója azokat a médiumokat nevezte példának, amelyekről lapunk tényfeltáró cikksorozata egyértelműen bebizonyította, hogy Soros György alapítványának kézivezérlése és anyagi gyámkodása alatt működnek.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.