Munkanap-áthelyezés miatt változik a buszok, vonatok közlekedése

A BKK közölte: a szombati munkanapon a járatok az iskolaszüneti menetrend szerint közlekednek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 03. 25. 15:54
Budapest, 2021. július 20. Az idei közbeszerzési pályázat eredményeként a Volánbuszhoz érkező 503 új autóbusz közül három, egy Credo Econell 12, egy Mercedes-Benz Reform 501 LE és egy Volvo 8900 B6SC (b-j) típusú autóbusz a buszok érkezésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón, a Népliget autóbusz-pályaudvaron 2021. július 20-án. A július első felében megkötött 32,9 milliárd forintos szerződések alapján 365 Credobus, 88 Mercedes, és 50 Volvo típusú buszt szállítanak a gyártók a Volánbusznak 2022 elejéig. A korszerű, környezetkímélő járművek túlnyomórészt az ország keleti és nyugati megyéiben közlekednek majd. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A március 26-i munkanap-áthelyezés miatt a vonatok pénteken a munkanapi, szombaton pedig a pénteki menetrend szerint közlekednek, a Volánbusz helyi és helyközi autóbuszai pénteken a hét utolsó munkanapja és „iskolai előadási napja” szerinti menetrendben indulnak, szombaton pedig az „iskolai előadási napokon” érvényes közlekedési rendet követik – olvasható a MÁV–Volán-csoport honlapján pénteken közzétett tájékoztatóban.

A szombati munkanap ellenére a budapesti Gyermekvasúton a vonatok a hétvégi menetrend szerint járnak, 40-50 percenként indulnak a végállomásokról 

– közölték a Mávcsoport.hu oldalon. Mint írták, a H5-ös és a H7-es HÉV pénteken a tanítási időszakban hétfőtől csütörtökig érvényes menetrend szerint, míg szombaton a tanítási szünetben pénteken érvényes menetrend szerint jár. A H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV vonalán pénteken és szombaton is a munkanapi menetrend lesz érvényben.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte, a szombati munkanapon a közösségi közlekedési járatok az iskolaszüneti, pénteki menetrend szerint közlekednek. A 3-as metró helyett ezen a napon a pótlóbusz 21.15-ig a Nagyvárad tér és a Lehel tér között közlekedik. Ezt követően üzemzárásig a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között jár a pótlóbusz. Vasárnap a 3-as metró helyett Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik a pótlóbusz a felújítás miatt – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben, amelyben felhívták a figyelmet arra, hogy az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni.

Borítókép: Új járművek a Volánbusznál (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.