Péterfalvi Attila: Adatvédelmi kérdéseket vet fel az ellenzék sms-kampánya

Az adatvédelmi hatóság elnöke is kapott névre szóló szöveges üzenetet hivatali mobilszámára a baloldaltól – írja a Mandiner.

Forrás: Mandiner.hu2022. 03. 29. 18:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péterfalvi Attila, az Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerint is felvet adatvédelmi kérdéseket a baloldal által indított sms-kampány, amely akár hatósági vizsgálat tárgyát is képezheti.

A NAIH elnöke – aki egyébként maga is kapott hivatali telefonjára ilyen sms-t – lapunknak elmondta: abban az esetben, ha valaki nem tiltja le a szolgáltatójánál a számát, akkor alapvetőn nem kizárt, hogy kaphat ilyen üzeneteket, 

azonban az, hogy ezek az sms-ek névre szólók, már problémás lehet.

Péterfalvi elmondta: az ő hivatali mobiltelefonjának száma sem nyilvános, így ő is meglepődött, hogy keresztnevén szólították meg az sms-ben, hogy szavazzon a változásra. 

Kormánytagok is kaptak a választásra és a baloldalra való voksolásra buzdító sms-es üzeneteket. 

Információink szerint több mint kétmillió ilyen szöveges üzenet ment ki, akad olyan, aki nem is csak egy sms-t kapott. 

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában törvénytelennek nevezte az akciót, amelynek kapcsán szerinte személyes adatok törvénytelen használata, valamint tiltott kampányfinanszírozás gyanúja is felmerül.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Péterfalvi Attila (Fotó: Ficsor Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.