Szombaton és vasárnap is lehet pótolni a választáshoz szükséges okmányokat

A választáshoz szükséges iratok szombaton és vasárnap a kormányablakokban pótolhatók.

Magyar Nemzet
2022. 03. 31. 10:51
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi országgyűlési választáson és népszavazáson a voksolás személyi igazolvány és a lakcímkártya bemutatásával lehetséges. A koronavírus miatt a 2020. március 11-e után lejárt okmányok is érvényesek, de szombaton és vasárnap a kormányablakok nyitva tartanak, hogy pótolni lehessen a hiányzó iratokat.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott ezzel kapcsolatban a Kossuth rádió Krónika című műsorában úgy fogalmazott, ekkor csak a választáshoz nélkülözhetetlen személyi okmányokkal és a lakcímkártyával kapcsolatos ügyek intézésére lesz lehetőség. 

– Ezek pótlására van lehetőség kivételesen ezen a két napon. Április 2-án szombaton reggel nyolc és este hat óra között állnak rendelkezésre a kormányablakok, vasárnap pedig reggel hét és este hét óra között – tájékoztatott. 

Minden budapesti kerületben és településen, ahol van kormányablak, nyitva lesznek – tette hozzá. 

Borítókép: illusztráció. (Fotó: Magyar Nemzet/Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.