A baloldal a vereség ellenére is kitart az összefogás mellett

Egyeztetett a választáson közösen induló hat baloldali párt elnöke a történelmi bukást követően.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI-OS2022. 04. 05. 14:18
ellenzéki nagygyűlés Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A történelmi vereség után egyeztetett a választáson közösen induló hat baloldali párt vezetője, akik a találkozóról kiadott közleményükben úgy fogalmaztak, hogy szerintük lesújtó eredmény született, mivel nem sikerült a kormányváltásra vonatkozó tervük. Mint írták, sokan csalódottak emiatt.

– A választásokat követően kötelességüknek érzik levonni a tanulságokat, mivel a hat ellenzéki párt közös listával, közös jelölő szervezetként indult a választáson, ezt a munkát is közösen kell elvégeznünk

– folytatták. Tehát a nyilvánvaló kudarc ellenére a szivárványkoalíció továbbra is kitart az összefogás ötlete mellett.

A közlemény szerint az ellenzéki pártok elnökei és társelnökei már a választás másnapján összeültek, hogy elkezdjék ezt a munkát, kiértékeljék az eredményeket, valamint hogy felvázolják az előttük álló időszak főbb feladatait és a hat párt további együttműködésének kereteit. Azt állítják, mindent meg fognak tenni, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.