A Mi Hazánk saját halottjának tekinti a Jobbikot

Novák Előd, a parlamentbe újonnan bejutó párt alelnöke szerint a Jobbiknak nem maradtak elvei.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 14. 17:45
null
20220315 budapest muegyetem rakpart az ellenzeki felszolalok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Mi Hazánk Mozgalom „saját halottjának tekinti” a Jobbikot – jelentette ki Novák Előd, a párt alelnöke csütörtökön Budapesten. Hozzátette: a Mi Hazánk mostanra otthont teremtett a nemzeti radikális szavazóknak, ezért hazavárják őket. 

Továbbá Novák közölte, hogy a parlamenti pártként is folytatják az utcai politizálást, legyen szó az ország legnagyobb majálisának megszervezéséről – amelyet az egykori jobbikos hagyományt folytatva  – idén is megtartanak az Óbudai-szigeten –, szivárványos zászló leszedéséről, vagy a gyászlobogó kitűzéséről figyelemfelhívó jelleggel.

A Mi Hazánk alelnöke, miután fekete zászlót helyezett el a Jobbik-iroda bejárata fölé, Jakab Pétert, a párt elnökét politikai hullának nevezte, aki – mint mondta – a lemondás helyett magával rántja pártját is, melynek nem maradt szavazótábora, valamint elvei és programja sem. 

– A balliberális szivárványkoalíció által kinyilvánított közös program ugyanis azt jelenti, hogy a Jobbik mára már nem képvisel semmilyen önálló gondolatot – magyarázta Novák Előd.

Emellett a politikus kitért arra is, hogy szerinte a Jobbik az SZDSZ-nél is nagyobb árulója lett a rendszerváltásnak, miután szintén összeolvadt az MSZMP jogutódjával. 

– Az alapító nyilatkozatuk szerint a Jobbik elsődleges feladata a kommunista utódpárt és a vele összefogott szélsőséges liberálisok eltávolítása lett volna a hatalomból – mondta a dokumentumból idézve. Novák Előd kiemelte: a Mi Hazánk Mozgalmat éppen azok alapították, akik ezzel a köpönyegforgatással szembeszálltak a Jobbikban. Eredményes építkezést és sikeres kampányt folytatva pártjuk a nemzeti radikális tábor gyűjtőhelye lett stabil szavazótáborral és egy markáns programmal – tette hozzá.

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.