Gyászol a magyar egészségügy: elhunyt dr. Svébis Mihály

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója élete utolsó napjáig irányította az intézményt.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 04. 28. 15:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életének 68. évében elhunyt dr. Svébis Mihály, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója tájékoztatott az intézmény a közösségi oldalán, ahol megható sorokkal emlékeztek meg az ismert szakemberről. A kórház munkatársai hangsúlyozták, hogy 

dr. Svébis Mihály halálával a legkiválóbb, legjobb főigazgatót, főnököt, orvost, sebészt, barátot és embert veszítették el, aki földi léte utolsó napjáig irányította a kórházat.

Mint írták, a főigazgató kősziklaként tűrte betegségét, az utolsó pillanatig, fájdalmat és lehetetlent nem ismerve vezette a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházat, és megyei intézményvezetőként a megye egészségügyi intézményeit.

Büszke volt a kórházra és munkatársaira. Sebészi hivatását főigazgatói munkája mellett is majdnem mindvégig, szinte napi szinten űzte, a gyógyító munka adta számára az erőt vezetői teendőihez. Regnálása, irányítása alatt rendkívüli fejlődésen ment keresztül kórházunk. Olyan volumenű fejlesztések köthetőek a nevéhez, mint a Pólus-program, melynek során egy új épületszárny épült székhelyünkön, az egynapos sebészeti ellátást biztosító épület, a gyermekpszichiátria épülete, de vezetése alatt integrálódott intézményünkbe a kalocsai és kiskunfélegyházi kórház. Segítségével, iránymutatásaival és kitartásával az elmúlt években sikeresen megküzdöttünk egy világjárvánnyal

idézték fel. 

Dr. Svébis Mihály főigazgatót a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is saját halottjának tekinti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.