Mátyás 2024. február 24.
logo

Hatalmi harc indult a miskolci baloldalon

Magyar Nemzet
2022.04.08. 15:33 2022.04.08. 15:47
Hatalmi harc indult a miskolci baloldalon

Veres Pál elveszítette a rendeletalkotáshoz szükséges közgyűlési többségét, mert a miskolci baloldal több tagja kihátrált a polgármester mögül – olvasható a miskolci Fidesz közleményében. Mint írják,

úgy tűnik, hogy a baloldali összefogás a választások után Miskolcon is meghasadt. Ebbe a belső leszámolási folyamatba próbálják belekeverni a Fideszt is. 

A várost egy nyolcmilliárdos giga-hitelcsapdába akarták belerángatni a csütörtöki közgyűlésen, ami egyet jelentett volna azzal, hogy Miskolc csődbe megy. Ezt a tervet frakciónk az első pillanattól ellenezte, a DK frakciója pedig utólag kihátrált – fejtik ki a közleményben. 

„Frakciónk eleve nem támogat olyan intézkedéseket, amelyek nem szolgálják a várost vagy a miskolciak érdekeit. Az pedig már a politikai vicc kategóriája, hogy Miskolc baloldali polgármestere a jobboldali ellenzékkel akarja megszavaztatni a rendeleteit, amikor a saját frakciójának DK-s képviselői sem támogatják ebben” – mutat rá a miskolci Fidesz. 

Hozzáteszik, „Miskolcon a tegnapi nappal új szintre lépett Veres Pál és a várost irányító Velünk a Város frakció kapcsolata. Miskolc baloldali vezetői már a közgyűlésben sem képesek egymással szót érteni. Alkalmatlanok a város vezetésére”.

Borítókép: illusztráció, Miskolc (fotó: Fidesz Miskolc)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.