Hol a határ? – Reagálás a Népszava munkatársának botrányos megnyilvánulására

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség felszólította a Népszava főszerkesztőjét, hogy valljon színt.

Munkatársunktól
2022. 04. 28. 16:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség megdöbbenve értesült róla, hogy bizonyos Ferincz Jenő, a Népszava újságírója a Fidesz kiirtásáról szóló táblával zavarta meg a nagykanizsai önkormányzat testületi ülését – írta közleményében a szervezet.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség hangsúlyozta: a magyar baloldal és a baloldali sajtó mai állapotában már nem sok mindenen lehet csodálkozni. Már mindennapos, hogy alaptalan rágalmak, hamisítások maradnak következmények nélkül, emlékezzünk csak a Telexnek és annak főszerkesztőjének eljárására az Erdélyben állítólag megsemmisített szavazólapokkal kapcsolatban – írta a szervezet

Hozzátették: „Tisztában vagyunk már azzal is, hogy nehezen várható el szakmai tisztesség olyan médiamunkásoktól, akik a szakma alapjaival, sőt gyakran szavak jelentésével sincsenek teljesen tisztában. De az, hogy egy baloldali napilap rendszeresen publikáló munkatársa egy törvényesen bejegyzett, a választásokon győztes párt – és vele együtt a rá szavazó több millió magyar ember – kiirtását tűzze zászlajára, már túlmegy minden határon” – jelentették ki.

„Felszólítjuk a Népszava főszerkesztőjét, hogy valljon színt: van-e és, ha igen, hol húzódik az etikai határ a lapjánál, és ebbe belefér-e munkatársuk viselkedése. Felhívunk egyben minden jóérzésű újságíró kollégát, hogy haladéktalanul határolódjon el Ferincz Jenőtől” – zárták a közleményt.

Borítókép: Ferincz Jenő (Forrás: Mandiner.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.