időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

Hol a határ? – Reagálás a Népszava munkatársának botrányos megnyilvánulására

Munkatársunktól
2022.04.28. 16:22 2022.04.28. 17:09
Hol a határ? – Reagálás a Népszava munkatársának botrányos megnyilvánulására

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség megdöbbenve értesült róla, hogy bizonyos Ferincz Jenő, a Népszava újságírója a Fidesz kiirtásáról szóló táblával zavarta meg a nagykanizsai önkormányzat testületi ülését – írta közleményében a szervezet.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség hangsúlyozta: a magyar baloldal és a baloldali sajtó mai állapotában már nem sok mindenen lehet csodálkozni. Már mindennapos, hogy alaptalan rágalmak, hamisítások maradnak következmények nélkül, emlékezzünk csak a Telexnek és annak főszerkesztőjének eljárására az Erdélyben állítólag megsemmisített szavazólapokkal kapcsolatban – írta a szervezet

Hozzátették: „Tisztában vagyunk már azzal is, hogy nehezen várható el szakmai tisztesség olyan médiamunkásoktól, akik a szakma alapjaival, sőt gyakran szavak jelentésével sincsenek teljesen tisztában. De az, hogy egy baloldali napilap rendszeresen publikáló munkatársa egy törvényesen bejegyzett, a választásokon győztes párt – és vele együtt a rá szavazó több millió magyar ember – kiirtását tűzze zászlajára, már túlmegy minden határon” – jelentették ki.

„Felszólítjuk a Népszava főszerkesztőjét, hogy valljon színt: van-e és, ha igen, hol húzódik az etikai határ a lapjánál, és ebbe belefér-e munkatársuk viselkedése. Felhívunk egyben minden jóérzésű újságíró kollégát, hogy haladéktalanul határolódjon el Ferincz Jenőtől” – zárták a közleményt.

Borítókép: Ferincz Jenő (Forrás: Mandiner.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.