Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Jakab büszke a negatív kétharmadra

Bár a pártvezető elégedett az eredménnyel, a Jobbik előrehozott tisztújító kongresszust tart.

Magyar Nemzet
2022. 04. 22. 15:16
Jakab Péter és a parizeres kifli (Fotó: Facebook)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ezt csak azoknak a károgóknak küldöm, akik a Jobbik szavazóit keresik”– írta közösségi oldalán Jakab Péter, aki - bizonyítva, hogy pártja szavazói nem tűntek el – a Nemzeti Választási Bizottság adataira hivatkozva közzétette, hány szavazat is hozott a Jobbik az ellenzéknek. E szerint a Jobbikra 489 ezren voksoltak, ez Jakab szerint elégedettségre ad okot. 

Különösen meglepő a pártelnök öröme, ha megnézzük, hogy 2018-ban, amikor a Jobbik még Vona Gábor vezetésével önállóan indult az országgyűlési választáson, a párt csaknem 1,093 millió szavazatot kapott. Azaz Jakab Péterék április 3-án 603 800 vokssal kaptak kevesebbet, mint négy éve. 

2014-ban egyébként a Jobbik 23, 2018-ban 26 képviselőt adott az Országgyűlésnek, míg a három héttel ezelőtti voksoláson már csak kilenc mandátumot szerzett a Gyurcsány Ferenccel szövetkező Jakab Péter vezette párt.

Jakab látszólagos öröme azért is sántít, mert a párt sajtóosztálya közben bejelentette, a Jobbik országos elnöksége május 7-én tartja tisztújító kongresszusát. Mint fogalmaztak, a jobbikos alapszervezetek küldöttei az elnöki, az országos választmányi elnöki és az országos alelnöki tisztségekre választhatnak majd tisztségviselőket, azok közül, akik a jelöltek közül megkapják a kellő számú szervezeti ajánlást a kongresszus kezdetéig. Hozzátették, május 7-én megválasztásra kerülnek majd az Etikai és Fegyelmi Bizottság és a Számvizsgáló Bizottság tagjai is.

Az előre hozott tisztújítás azért érdekes, mert Jakab Péter elnöki mandátuma június végén jár le, ugyanis, amikor 2020 telén megválasztották, ő két év helyett két és fél év bizalmat kért a párttól, mondván, így tudja leváltani az Orbán-kormányt.

 

Borítókép: Jakab Péter és a parizeres kifli (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.