„Jakab Péter nem csupán áruló, de pszichopátiás hazudozó”

Karácsony Gergelybe több tisztesség szorult, mint a harmadik köztársaságot elk…ró Gyurcsány Ferencbe, és az ő jobbikos jobbágyába, Jakab Péterbe – erről írt véleménycikkében Puzsér Róbert publicista a választások után. Az egykori főpolgármester-jelölt arra jut, hogy Jakab Péter nem csak áruló, de pszichopátiás hazudozó is, aki szétverte a Jobbik húszszázalékos bázisát, és „az egykori nemzeti radikális pártot egy lájkvadász Facebook-oldallá gyalázta le”.

Forrás: Index2022. 04. 06. 8:00
Jakab Péter Facebook-oldala
Jakab Péter Facebook-oldala Forrás: Jakab Péter Facebook-oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevés jellemtelenebb politikus létezik Budapest főpolgármesterénél, a Párbeszéd nevű piócapárt társelnökénél, az örökös mamlasznál és hazudozónál – de még ebbe a főváros ellenzéki identitását fenntartani hivatott politikai karrieristába is több tisztesség szorult, mint az egykor és jelenleg őt kitartó szervezetek elnökeibe meg a legújabb kori magyar történelem megrontójába, a harmadik köztársaságot elkúró Gyurcsány Ferencbe s az ő jobbikos jobbágyába, Jakab Péterbe

írta az Indexen közölt véleménycikkében a választások estéjén kialakult helyzetet értékelve Puzsér Róbert. A publicista, aki saját bevallása szerint korábban jó viszonyt ápolt Budapest főpolgármesterével (elmondása szerint az LMP megalapításáról annak idején Puzsér lakásán döntöttek Karácsony jelenlétében), majd később politikai kihívójaként is színre lépett arról írt, hogy a baloldal közös eredményváróján Márki-Zay Péter mellett csak a főpolgármester és a Momentum elnöke, Donáth Anna lépett színpadra. Szerinte ez a „minimum minimuma” volt a két politikus és a miniszterelnök-jelölt részéről, ahogy fogalmazott; „mindössze ők hárman tettek úgy, mint akiknek közük van a vereséghez, 

mindössze ők vállalták fel a legcsekélyebb mértékű felelősséget, ami a politikában létezik.”

Puzsér az MSZP és az LMP társelnökeinek felrótta, hogy eltűntek a balos eredményváróról. Mint írta, „Horn Gyula egykori kormánypártja és Schiffer András egykori zöldpártja a semmibe vezető út utolsó állomásán futott össze s vált eggyé. 

Két olyan párt négy elnöke oldott kereket a vereség hírének hallatán, amelyeknek egyáltalán nincs szavazójuk, amelyek elnökeit senki nem ismeri, de a következő Országgyűlésben egyaránt frakciójuk lesz

– hívta fel a figyelmet cikkében. 

Az egykori főpolgármester-jelölt szerint ezek a pártok gyáva, jellem és jelleg nélküli megélhetési politikusok pöcegödreivé váltak. 

– Jakab Pétert más más fából faragták – ő már a vereség után egy órával minden felelősséget Márki-Zay Péterre hárított, és arról fantáziált, hogy ha az épp elsöprő többséggel megválasztott Orbán Viktort egy hónap vagy egy év múlva elsöpri a népharag, ő készen fog állni, hogy átvegye tőle a kormányzást a maga jól megfizetett, egykori szkinhedekből álló maroknyi csapatával – írta a Jobbik elnökét kritizálva Puzsér Róbert. 

Szerinte az derült ki, hogy 

Jakab Péter a jelek szerint nem pusztán utolsó, jellemtelen áruló, de egy pszichopátiás hazudozó, akinek van pofája ezt azok után előadni, hogy saját kezűleg verte szét a Jobbik húszszázalékos szavazótáborát, és az egykori nemzeti radikális pártot egy lájkvadász Facebook-oldallá gyalázta le.

Puzsér felidézte, hogy „Jakab Péter az elmúlt hónapokban ott és azt rakott keresztbe Márki-Zay Péternek, ahol és amit csak bírt.” 

– Jakab Péter az ellenzéki összefogáson belül és azzal szemben összefogott Gyurcsány Ferenccel, hogy közösen hackeljék meg az előválasztást. Jakab Péter a mélyproli pózolásával meg a primitív hőbörgésével százezerszám taszította el az ellenzéktől a jobboldaliságra fogékony ellenzéki érzelmű választókat – vélekedett a publicista. 

Emlékezetes, hogy azóta Jakab Péter egy interjúban kijelentette, hogy nem mond le a Jobbik elnöki posztjáról, szerinte Vona Gábor gyáva volt, hogy 2018-ban a politikából való távozás mellett döntött. 

 Az egykori politikus-jelölt elismerte azt is, hogy Márki-Zay Péter felelőssége is megkerülhetetlen a baloldal bukásában, azonban a jelek szerint a hat baloldali párt vezetőit még inkább hibáztatja az eredményért.

– A harmadik köztársaság elveszejtője most Márki-Zay Péterre mutogat, mondván, hogy nem volt elég jó kapitány. Nos, ebben bizony sok igazság van – a legfőbb hibája kapitányként pedig az volt, hogy megtűrte a hajón őt, Gyurcsány Ferencet – fejtegette Puzsér. 

A publicista írása végén arra jut, hogy 

a baloldal halott.

Szerinte ebből az következik, hogy „Orbán Viktor már a köztársaságot elkúró gazember (Gyurcsány Ferenc) közreműködése nélkül is könnyedén legyőzné” a baloldali tömböt.

Borítókép: Jakab Péter a választások után. Fotó: Facebook

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.