időjárás 19°C Tiborc , Zsuzsanna 2022. augusztus 11.
logo

Kovács Zoltán: Magyarország megvédi Orbán Viktor újraválasztását

Magyar Nemzet
Forrás: www.theatlantic.com
2022.04.23. 10:10 2022.04.23. 15:45
Kovács Zoltán: Magyarország megvédi Orbán Viktor újraválasztását

Az április 3-i magyarországi parlamenti választások eredménye nem jelent veszélyt az európai demokráciára. Valójában éppen annak győzelmét mutatja

– hangsúlyozta a The Atlantic hasábjain megjelent véleménycikkében Kovács Zoltán, hozzátéve: itt az ideje, hogy ezt végre megértsék a magyar kormány kritikusai is, akik keményen dolgoztak azon, hogy aláássák a választások hitelességét. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár ugyanakkor kiemelte: állításaikkal ellentétben a választási megfigyelők és szakértői csoportok is megerősítették, hogy a választások szabadok és tisztességesek voltak. Sőt még az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) is elismerte, hogy a választási rendszer megfelelő alapot biztosít a demokratikus választások lebonyolításához – húzta alá, megjegyezve: ezzel nem voltak egyedül, mivel az Ordo Iuris, egy lengyel jogi kutatócsoport úgy találta, hogy a parlamenti választások minden nemzetközi szabványnak megfeleltek", T. Russell Nobile, az amerikai Judicial Watch magyarországi megfigyelő missziójának képviselője pedig kijelentette, hogy a választások simán és hatékonyan zajlottak, talán még hatékonyabban is, mint egyes amerikai államokban.

Kovács Zoltán szerint hazánk nemzetközi kritikusaival ellentétben a magyar választók többsége – több mint 54 százaléka – világosan megértette, hogy a jelenlegi regionális és globális helyzetben nem hozzá nem értő, tapasztalatlan vezetőkre van szükség.

A választások napján a magyar választópolgárok azért mentek el ilyen nagy számban – csaknem hetven százalékban – szavazni, hogy napjaink kaotikus nemzetközi politikai környezetében támogatásukról biztosítsák Orbán Viktor miniszterelnököt és kormányát.

Emellett – folytatta – az elmúlt 12 év alapján a választók úgy ítélték meg, 

Orbán Viktor a legalkalmasabb jelölt arra, hogy kiálljon értük és megvédje Magyarország nemzeti érdekeit.

 Az egyesült ellenzék viszont nem volt képes vonzó alternatívát kínálni, élén egy olyan miniszterelnök-jelölttel, aki kampánya során gyakorlatilag a magyar társadalom valamennyi csoportját megsértette

 – rögzítette az államtitkár.

Borítókép: Kovács Zoltán (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.