Magyarország – vallástól függetlenül – mindenkinek biztonságos otthont nyújt

A kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus valamennyi formája ellen, ezért a budakeszi zsidó temetőben történt rongálást is nagy erőkkel vizsgálják – hangsúlyozta Varga Judit.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 04. 26. 21:33
null
Fotó: www.grazmel-photography.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Munkalátogatáson fogadtam Yacov Hadas-Handelsman urat, Izrael Állam magyarországi nagykövetét, akivel beszélgetésünk során érintettük a budakeszi zsidó temetőben történt rongálást is tájékoztatott a közösségi oldalán az igazságügyi miniszter. 

Varga Judit kiemelte: a nagykövetet is biztosította afelől, hogy

 a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus valamennyi formája ellen, az elkövetők ellen pedig a jog minden eszközével fel fognak lépni. 

Magyarország a zsidó közösségek és kultúra virágzó színhelye, amely biztonságos otthont nyújt minden embernek, vallástól függetlenül –  rögzítette a tárcavezető.

A budakeszi zsidó temető sírjainak egy részét ismeretlen tettesek szombatra virradóra rongálták meg, az ügyben a rendőrség rongálás vétség gyanúja miatt indított nyomozást. 

Sajtóinformációk szerint az elkövetők kidöntötték, összetörték az amúgy is rossz állapotban lévő síremlékek mintegy felét, az anyagi kár jelentős.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a helyszínen és a környéken adatokat gyűjt, nyomok után kutat, és mindent megtesz a tettesek azonosítása, felkutatása, illetve elfogása érdekében. 

Borítókép: Varga Judit és Yacov Hadas-Handelsman (Fotó forrása: Facebook/Varga Judit)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.