Megnyílt a budapesti Belváros első futópályája

A vadonatúj futókör 436 méter hosszú, 120 centiméter széles és napelemmel működő LED-es sebességjelző táblával, nyújtókorlátokkal, értékmegőrzővel és ivókúttal is fel van szerelve. A belvárosi Olimpia park körül kialakított futópályát a napokban birtokba vehetik a sportolni vágyók.

Magyar Nemzet
2022. 04. 14. 16:25
Szentgyörgyvölgyi Péter és Zacher Gábor
Forrás: Belvárosi Önkormányzat Sajtóosztály
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belváros önkormányzata a lakossági igényeknek megfelelően folyamatosan fejleszti az aktív életmód feltételeit. Immár a szabadban futni vágyóknak is kedvezünk az ehhez ideális sportolási környezetet nyújtó pálya létrehozásával

– jelentette ki Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere a keddi átadáskor. A polgármester Belváros díszpolgárával, dr. Zacher Gáborral nyitotta meg a pályát, aki a fejlesztéssel kapcsolatban úgy fogalmazott: „talán hozzásegíti ahhoz az embereket, hogy elkezdjenek valóban sportolni, amelyre borzasztóan nagy szükség van, hiszen a járvány kapcsán az elhízás elég jellemző volt Magyarországra, átlagban egy öt kiló pluszt mindenki felszedett”. 

A futókör előnyeire térve dr. Zacher Gábor – akinek a futás a szenvedélye – saját tapasztalatként osztotta meg, hogy régóta űzve ezt a sportágat pontosan érzi a betonon és a kellemesen puha rekortánon való futás közti különbséget.

Hangsúlyozta azt is, hogy ha az itt élőknek az orra előtt, itt van egy futókör és nem a betonon kell futniuk, bizonyára könnyebben felveszik a futócipőt. Az önkormányzat közleménye szerint a futópálya mellett az Olimpia parkba érkezők számos egyéb lehetőséget találnak a szabadidő aktív eltöltésére: több mint kétezer négyzetméteres játszótér, valamint a futball-, kézilabda- és kosárlabdajátékokra egyaránt alkalmas sportpálya nyújt lehetőséget. Mindemellett itt található az Olimpikonok Fala és a Paralimpikonok Fala, amelyek az ötkarikás játékok aranyérmes magyar bajnokainak állítanak emléket. 

Fotó: Belvárosi Önkormányzat Sajtóosztály

A fejlesztéssel kapcsolatban a Fővárosi Közgyűlésen szerdán felszólalt Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester. Felhívta a figyelmet, hogy a modern fejlesztések mellett a zöld környezet, aminek a gondozását a Főkert látja el, borzasztóan néz ki. Ezután arra kérte a fővárosi vezetést a fideszes polgármester, hogy tegyék rendbe a környezetet.

Borítókép: Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere és dr. Zacher Gábor, a Belváros díszpolgára az Olimpia park körüli futópálya átadásakor ( Forrás: Belváros Önkormányzata Sajtóosztály)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.