„Szükség van katolikus vezetőkre”

Hiába vannak sokan a katolikusok, ha nincsenek olyan emberek, akik a katolikus világ élére állnak, akkor sokkal kevésbé hallatszik el a szavuk a döntéshozókhoz – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Budapesten.

Forrás: MTI2022. 04. 29. 13:53
SOLTÉSZ Miklós; RÉTVÁRI Bence
Kismaros, 2022. március 31. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, kormánypárti képviselőjelölt (j) beszédet mond a Sváb Emlékezet Centrum (SEC) 61 millió forintos kormányzati támogatásból rekonstruált épületének ünnepélyes átadásán Kismaroson 2022. március 31-én. A SEC a magyar kormány támogatásával és a Kismarosi Falumúzeum Alapítvány által kidolgozott terv alapján valósult meg és a környékbeli sváb települések történeti anyagának ad helyet, valamint kulturális feladatokat is felvállal. Balról Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rétvári Bence a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium ballagási szentmiséje után, a Mátyás-templomban, a Morus-díjak átadásán közölte: 

a középiskola arra való, hogy a diákok megérezzék, mihez van készségük, melyik sport, tantárgy nekik való, de egy katolikus iskola ennél is többet ad, mert ki mer állni a katolikus hit mellett, amely hosszú távú identitást ad és lelki egyensúlyt biztosít.

A Morus-díj egyik alapítójaként azt hangoztatta, hogy 

a közösségek akkor erősödnek és maradnak fenn, ha megfelelő vezetőik vannak, ezért ismerik el Morus-díjjal a katolikus iskolák azon végzős diákjait, akik motiválni tudják a társaikat és közösséget tudnak építeni.

A díjról

A Morus-díjat 2012 óta adják át a katolikus iskolák azon végzős diákjainak, akik jó tanulmányi eredményeik mellett aktívan és felelősen vesznek részt a közösségi életben, nyitottak a közéletiségre és elkötelezett keresztények. A díj Morus Tamás angol jogász, lordkancellár, író, az Utópia megalkotója, a katolikus egyház mártírja és szentje nevét viseli, akit VIII. Henrik király végeztetett ki.

Morus (Szent) Tamás (Fotó: Wikipédia)

Borítókép: Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.