időjárás 12°C Petra 2022. október 2.
logo

Több mint 13 ezer menekült érkezett Magyarországra egy nap alatt

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.04.30. 09:03 2022.04.30. 09:22
Több mint 13 ezer menekült érkezett Magyarországra egy nap alatt

– Magyarország területére pénteken az ukrán–magyar határszakaszon 6131-en léptek be, a román–-magyar határszakaszon belépők közül 7575-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-vel. A beléptetettek közül a rendőrség 754 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében – részletezték. Kitértek arra is, 

az ukrajnai háború elől pénteken 620 ember, köztük 255 gyermek érkezett Budapestre vonattal. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton azt írta a Police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőrképzésben résztvevőkkel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőrszövetség is. A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – olvasható a közleményükben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.