időjárás 15°C Helga 2023. október 3.
logo
A politikus szerint önfelmentés a vereségüket a médiakörnyezetre fogni

Ungár Péter elismerte, igaztalant állítottak a kampányban

Kreft-Horváth Márk
Forrás: Telex
2022.04.22. 10:00 2022.04.26. 12:13
Ungár Péter elismerte, igaztalant állítottak a kampányban

Aki azt mondja, hogy pár éven belül be lehet vezetni itthon az eurót, az igaztalant állít a választóknak – mondta a Telexnek adott interjújában Ungár Péter. Az LMP-s politikus szerint a baloldali összefogás egy budapesti zárt elit rétegnek politizált az ellenzék, azon kívül pedig senkit nem érdekelt a "vekengésük.”

– Mi euróellenesek vagyunk, de nem akartunk mindent fékezni. Aki azt mondja, hogy pár éven belül be lehet vezetni itthon az eurót, az igaztalant állít a választóknak – mondta a Telexnek adott, tegnap megjelent interjújában Ungár Péter.  A baloldali közös lista 7. helyén szereplő politikus szerint ennek ellenére az ellenzéki program nem volt rossz, csak éppen nem jó elemeket emeltek ki belőle. Ismert, a baloldal azt ígérte a választások előtt, hogy hatalomra kerülve öt éven belül bevezetnék az eurót. 

Ungár Péter arról is beszélt az interjúban, hogy az ekkora arányú baloldali vereséget önfelmentés a médiakörnyezetre fogni. Hibának tartja például, hogy „egy budapesti zárt elit rétegnek politizált az ellenzék, azon kívül pedig senkit nem érdekelt a vekengésük.”

Az LMP-s politikus Gyurcsány Ferencet egyébként megvédte az interjúban, ahogy fogalmazott, szerinte a gyurcsányozás most egy hisztérikus reakció arra, hogy ne kelljen gondolkodniuk arról, hogy mit rontottak el. 

– Gyurcsány Ferenc a legnagyobb ellenzéki párt elnöke volt az említett dunaújvárosi időközi választás idején is – emlékeztetett Ungár, aki az interjú során többször példálózott azzal a ténnyel, hogy miután a Jobbik 2018-ban az első – és mindeddig egyetlen – egyéni győzelmét aratta országgyűlési választáson a Fejér megyei 4. számú választókerületben, 2022-ben a választókerületet visszahódította a Fidesz. 

Ungár szerint beszédes, hogy 2019-ben a regnáló országgyűlési képviselő Pintér Tamást immáron az egész baloldal támogatásával választották meg Dunaújváros polgármesterének, majd az üresedés miatt kiírt időközi országgyűlési egyéni képviselő választáson is nyert a baloldal közös jelöltje, aki a jobbikos Kálló Gergely volt. A politikus most ezer szavazattal maradt le a fideszes Mészáros Lajos mögött. Ungár a vereség kapcsán emlékeztette a médiaviszonyokat felelőssé tevő baloldaliakat, hogy az elmúlt négy évben drámaian nem változott a médiakörnyezet, azt leszámítva, hogy Dunaújvárosban – mivel ellenzéki vezetése van – a helyi lap már szerinte nem "propagandát tol". – A mi szempontunkból tehát még javult is ott helyben a médiakörnyezet, mégis kikaptunk – jegyezte meg.

Karácsony Gergely főpolgármesterrel kapcsolatban az LMP-s politikus közölte, csak akkor támogatnák a két év múlva esedékes önkormányzati választásokon, ha garanciákat kapnának tőle, hogy az ő érdekeiket is képviseli majd, de a tapasztalatuk nem azt mutatja, hogy ez reális. 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.