időjárás 32°C Kornél, Soma 2022. július 3.
logo

A baloldal a környezet- és állatvédelmet is politikai kérdéssé teszi

Magyar Nemzet
2022.05.24. 13:12 2022.05.24. 13:22

Szabó Rebeka (Párbeszéd) napirend előtti felszólalásában kifogásolta, hogy nincs környezetvédelmi tárca az új kormányban, a környezetvédelem négy minisztériumhoz tartozik majd. A klímaválság és az energiaellátás biztonsága miatt a megújuló energia is fontos lenne, de annak részaránya alig 14 százalék, még a környező országokat is alulmúlja – sérelmezte.
Az innovációs tárca államtitkára válaszában úgy fogalmazott, sajnálja, hogy a környezet- és állatvédelem az ellenzék számára politikai ügy, holott az egy szakkérdés. Bodó Sándor hangsúlyozta: miközben a Párbeszéd a kormányt bírálja, a párt társelnöke, Karácsony Gergely által vezetett Budapesten a kukák 25 százalékát leszerelték, megszüntették a Főkert Zrt.-t, holott ezek mind összefüggnek a környezetvédelemmel.

– Önök teljesen mást tettek, mint amit rajtunk számon kérnek – fogalmazott az államtitkár, aki kifogásolta azt is, hogy az ellenzéki politikusok nem szavazták meg a kormány által kezdeményezett környezetvédelmi ügyeket sem.

 – 2020-ban 11,6 százalék volt a megújuló energiaforrás részaránya a közlekedésben, az unióban ezzel a hatodik legjobb eredményt adtuk. Jelentősen nőtt a bioüzemanyagok felhasznált mennyisége is, a kormány továbbá minden újszülött után tíz fát ültet – sorolta az eredményeket Bodó Sándor. 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.