A migránsok ismét alaposan megdolgoztatták a magyar rendőröket

A rendőrök május 15-én összesen 424 határsértőt tartóztattak fel és 238 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte a Police.hu.

Forrás: Police.hu, MTI2022. 05. 16. 7:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.
  • A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 19 esetben összesen 112 határsértőt tartóztattak fel Tompa, Bátmonostor, Dunavecse, Kisszállás, Vaskút, Kiskunhalas, Katymár, Nagybaracska, Hóduna, Kelebia, Kecskemét és Hercegszántó közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 32 esetben összesen 297 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Üllés, Nagylak, Szatymaz, Ruzsa, Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén.
  • Baranya megyében Mohács külterületén 2, Komárom-Esztergom megyében Tata külterületén 12, míg Pest megyében Budaörs közigazgatási területén egy illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott migránsok ellenőrzésük során jemeni, afgán, pakisztáni, tunéziai, palesztin, bangladesi, szír, marokkói, indiai, guineai, kenyai, iraki és török állampolgárnak vallották magukat. Személyazonosságukat, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Tegnap 19 esetben összesen 238 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 7 esetben 97 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 12 esetben 141 főt. Embercsempészés miatt négy ember ellen, míg közokirat-hamisítás miatt három személy ellen indult büntetőeljárás – olvasható a Police.hu-n.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 487, szombaton 498 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök.

Az elmúlt héten az ország területén 3025 – ebben az évben az eddigi legtöbb – határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – május 2-től 8-ig – a feltartóztatottak száma 2536 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében egy határsértőt is elfogtak, aki ellen idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 28 gyanúsított ellen indult eljárás.

Borítókép: fotó a határainkat védő kerítésről (Fotó: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.