A rakpart után a Lánchídról is kitiltaná az autósokat Karácsony

A lépés a főpolgármester választási programjában szerepelt, mindenképp szeretné végrehajtani.

Horváth M. Panna
2022. 05. 18. 19:34
null
20211010 Budapest Kormányváltó nagygyűlés fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Karácsony Gergely főpolgármester Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szólnak érvek amellett, hogy a Lánchídon csak buszok és kerékpárok közlekedjenek

– nyilatkozta szerdai sajtótájékoztatóján Budapest főpolgármestere. Karácsony Gergely ismertetéséből kiderült, hogy támogatná a civil és zöldszervezetek ötletét azzal kapcsolatban, hogy a felújított hídra ezentúl csupán a buszok és a kerékpárosok hajthatnak fel. Budapest vezetője azt is leszögezte, hogy ezekkel a civil szervezetekkel még a Lánchíd megnyitása előtt, ősszel mindenképpen tárgyalni fog. 

Karácsony újságírói kérdésre azt mondta: a lépés a választási programjában szerepelt, és ő ezt a programot mindenképp szeretné végrehajtani. 

A városvezetéstől nem idegen az autóellenes intézkedések bevezetése, amelyek miatt állandósultak a forgalomfeltorlódások a városban. Jelenleg a pesti alsó rakpart belvárosi szakaszának lezárását is tervezi a fővárosi vezetés, annak ellenére, hogy a lakosság többsége ellenzi a főpolgármester ötletét. Az intézkedés ellen már több szervezet szót emelt, többek között a Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Autóklub is. Indoklásuk szerint az új szabályozás tovább nehezítené a Budapesten való áthaladást, amely már így is terhelt, nem is beszélve a rakparton működő vagy szolgáltatást nyújtó vállalkozások helyzetéről. Karácsony Gergely korábbi megszólalásaiban már kinyilvánította véleményét intézkedésének következményeiről: „Hát szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog.” Budapest főpolgármestere tavaly nyáron nyilatkozott így, amikor a budapesti dugók a leginkább nehezítették a fővárosi közlekedést.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.