A Siratófal rabbija gratulált Orbán Viktornak

Shmuel Rabinowitz, a jeruzsálemi Nyugati Fal (Siratófal) és a szent helyek rabbija gratuláló levelet küldött Orbán Viktornak miniszterelnöki újraválasztása alkalmából – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerdán.

Forrás: MTI2022. 05. 18. 13:10
KÖVES Máté Slomó; ORBÁN Viktor
Jeruzsálem, 2018. július 20. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) a jeruzsálemi Siratófalnál 2018. július 20-án. Mögötte Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetõ rabbija (b). MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Siratófal imádkozói nevében is megfogalmazott levelében a rabbi arról ír, hogy a magyarországi az egyik legnagyobb és legpompásabb zsidó közösség, ma pedig Magyarország Izrael Állam egyik legfontosabb barátja Európában.

Ezek az útkeresés és csodavárás napjai az egész világon. A világ népei a változó valóságban igyekeznek kikövezni útjukat. Hiszem, hogy a gyökerekhez való visszatérés megadja azokat a válaszokat, amelyeket keresünk

– fejtette ki Shmuel Rabinowitz, aki az egész magyar népnek és Orbán Viktornak is sok évnyi áldásos munkát, jólétet, egészséget és örömöt kívánt.

Havasi Bertalan emlékeztetett: Orbán Viktort 2018-as izraeli útja során Shmuel Rabinowitz rabbi kísérte a Siratófalnál tett látogatásakor.

Borítókép: Orbán Viktor a jeruzsálemi Siratófalnál 2018. július 20-án. Mögötte Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.