Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

„Elégtételt fogok venni” – reagált a nemi erőszakkal hírbe hozott jobbikos

Földi István közleményben tagadta az ellene felhozott vádakat.

Magyar Nemzet
2022. 05. 14. 9:14
Forrás: Földi István Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményt adott ki Földi István, a Jobbik politikusa, akiről azt írta a sajtó, hogy egy decemberi vidéki rendezvényen megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György Jobbik-alelnök 24 éves élettársát. 

„Az elmúlt napokban egy olyan, eddig soha nem látott karaktergyilkos sajtóhadjárat indult meg személyem ellen, amire nehéz szavakat találnom. A kormánypárti propaganda teljes gépezete, minden ágyúja felénk fordult és megállás nélkül lőni kezdett, szokásosan a tények teljes figyelembevétele nélkül. Ez ugyanaz a gépezet, amely már több száz pert vesztett el, hiszen több száz esetben bizonyosodott be, hogy hazudtak” – írta a jobbikos politikus.

Ezután úgy folytatja, megteszi a szükséges jogi lépéseket. „[…] elégtételt fogok venni minden hazugságért, jogi értelemben. Akik hazudtak, bűnhődni fognak. Akik hazudtak, fizetni fognak. Akik hazudtak, lebuknak. Tartozzon bármelyik oldalhoz. Mert az igazság mindig győz, és azért, amit ezek az emberek velem és a családommal, barátaimmal tettek, meg kell, hogy kapják méltó büntetésüket” – fogalmazott Földi.

Mint azt sajtóértesülések alapján lapunk is megírta, a Jobbik tavaly év végi, vidéki eseményén, ahol kizárólag a párt vezető politikusai vettek részt, egy korábbi, meg nem nevezett polgármester bezárta egy szobába, majd megpróbálhatta megerőszakolni Szilágyi György Jobbik-alelnök élettársát, az eseményt pedig – a Bors információi szerint – a pártvezetés megpróbálta eltussolni.

A Jobbik későbbi közleménye a nemi erőszak kísérletének tényét nem tagadta, csak azt, hogy megpróbálták volna elhallgatni az ügyet. Szilágyi György a Legfőbb Ügyészségen tett feljelentést, ők azt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságnak küldték meg. 

A Bors információi szerint a megkezdődött nyomozás során máris újabb információk derültek ki a nagy vihart kavart jobbikos nemi erőszak ügyében. Az áldozatot a lap értesülései szerint többen is megfenyegették, hogy ne merjen feljelentést tenni. Ez is magyarázatot adhat arra, hogy az erőszakot elszenvedő hölgy miért csak jóval a történtek után mert a hatóságokhoz fordulni.

„Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Jobbik vezetése Jakab Péterrel az élen a kezdetektől tudott az esetről, azonban az áldozat védelme helyett csak azzal foglalkozik, miként mentse meg az elkövetőt a következményektől” – reagáltak a Fidesz-frakciójának női tagjai, akik elítélték a Jobbikot érintő szexuális botrányt.

Borítókép: Földi István és Jakab Péter (fotó: Földi István Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.