időjárás 31°C János, Pál 2022. június 26.
logo

ENSZ-tagságot kapott a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány

Magyar Nemzet
2022.05.25. 17:21 2022.05.25. 18:19
ENSZ-tagságot kapott a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány

ENSZ-tagságot kapott a Kemény Dénes által alapított Szülők Háza Közhasznú Alapítvány – derül ki a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány közleményéből. Mint írják, Regős Judit, a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány elnöke részt vett azon az ülésen, amelyen 54 tagú független bizottság döntött a civil szervezetek ENSZ-tagságáról.

Az ülésre New Yorkban, az ENSZ székházában került sor, amelyen az az egybehangzó döntés született, hogy a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány felvételt nyert civil szervezetként az ENSZ ECOSOC-ba, amelynek 193 ország a tagja. 

A bizottsági tagság felhatalmazást ad arra, hogy az adott szervezet részt vegyen az ENSZ népjóléti stratégiájának kialakításában, különösen a nők, gyermekek és családok védelmének tekintetében. Az alapítványnak lehetősége van önálló beadványokat kezdeményezni az ENSZ szervezetében, valamint részt vehet az ENSZ ülésein, és önálló eseményeket is szervezhet. Továbbá lehetőség nyílik nemzetközi projektekben képviseltetnie magát, ezzel is hozzájárulva a hazai jó gyakorlatok terjesztéséhez. 

A közleményből kiderül, hogy Regős Judit nagy sikerként értékeli ezt az eseményt, elmondása szerint több mint 15 év munkájának eredménye ez, amelyben sokan részt vettek. Köszönetet mondott Kemény Dénesnek, aki megalapította a Szülők Háza Alapítványt, valamint Hilbert Edinának, akivel a kezdetektől részt vett az alapítvány munkájában. Hozzátette, hogy a jövőben aktív szerepet kíván vállalni az ENSZ munkájában, élve a tagság által nyújtott felhatalmazással, nemzetközi szinten is segítve a nők, gyermekek és családok ügyét.

Az ENSZ-székházban tett látogatás után Regős Judit a Világbank vezető munkatársaival tárgyalt Washingtonban, és személyesen is átnyújtotta az átfogó megvalósíthatósági tanulmányt. 

Ennek segítségével még közelebb került a megvalósítás, hogy magyar fejlesztésű szülőtámogató innovációs programmal is segítse a Világbank a fejlődő országokat. 

A Szülők Háza Alapítványról
A Szülők Háza Alapítványt Kemény Dénes hozta létre 2015-ben, hogy az alapítvány szervezeti formában képviselhesse tovább a Szülők Háza program elveit és céljait. Az alapítvány jótékonysági programjával, a Tegyél Jót!-tal állami gondoskodásban élő gyerekek és hátrányos helyzetű családok számára nyújt támogatást. A programban a nehéz sorsú családok befogadást kapnak a Szülők Háza Családi Központ és Bölcsőde Hálózatba (Szülők Háza Család) és ezeken a programokon keresztül lehetőséget kapnak a társadalmi integrációra. A Szülők Háza Családnak jelenleg hat családi központja és húsz családi bölcsődéje van országszerte.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Szülők Háza Alapítvány, Alex Braun)