Konzervatív érdekvédelmi szervezetek emelnek szót az ELTE érzékenyítőkurzusa ellen

Szerintük a genderideológia alapvetéseire oktató képzésnek semmi keresnivalója nincs egy állami egyetemen.

2022. 05. 25. 17:01
LMBTQ
LMBTQ LOBBI TRÓJAI FALÓ Forrás: KOSSUTH RÁDIÓ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már több mint 18 ezren írták alá a Védett Társadalom Alapítvány és a CitizenGO közös petícióját, amelyben a két konzervatív érdekvédelmi szervezet arra kéri az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) vezetőit, hogy ne indítsák újra a pedagógusokat LMBTQ- és genderideológiára érzékenyítő kurzust az intézmény Tanító- és Óvóképző Karán.

 A Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig címen futó képzésnek ugyanis semmi keresnivalója nincs egy állami egyetemen – húzzák alá.

Mint írják, az immár másodjára elindított ingyenes képzésről korábban egy pedagógus testvérpár rántotta le a leplet, akik szintén részt vettek a foglalkozásokon. Szekeres Éva és Katalin tapasztalatai szerint 

az ELTE kurzusa a radikális genderideológián alapult, így több helyen a stabil férfi-nő kategóriával szemben foglalt állást.

A szexuális orientáció elemzésekor a hagyományos típusba sorolták a heteroszexualitás mellett a homoszexuális, a biszexuális és a leszbikus irányultságokat is, a Pride felvonulást az érdekérvényesítési küzdelem egyik lehetséges színtereként állították be, valamint a Leszbikus Labrisz Egyesület és a Szimpozion Egyesület Melegség és megismerés című iskolai érzékenyítési programját is elismerő szavakkal illették. Mindezek tetejébe pedig olyan tanácsokkal látják el a pedagógusokat, amelyek követése veszélyeztetheti a magyar köznevelési rendszerben részt vevő gyermekeket. A képzés tananyaga szerint ugyanis 

nagyon nehéz megmondani valakiről egészen kiskorában, hogy transznemű, vagy csak nem a sztereotípiáknak megfelelően viselkedik. Éppen ezért mindenképpen érdemes hagyni szabadon kísérletezni a nemi megjelenítésmódokkal

 – részletezik a petícióban. 

A történtek kapcsán a CitizenGO csapata arra is kitér, hogy bár a gyermekvédelmi törvény hatására hazánkban kedvezőbb a helyzet, az Egyesült Államokban viszont a pedagógia szakok már mind a woke-ideológia hatása alá kerültek. Ezt az állítást támasztja alá Peter Boghossian filozófus is, aki néhány hónappal ezelőtt az Indexnek adott interjúban összegezte tapasztalatait. 

A Portland State University korábbi oktatója szerint a genderideológiához kapcsolódó kérdések, olyanok mint a trójai faló, azaz a woke-ideológia képviselői a fontos kérdések mellett a genderideológiához kapcsolódó egyéb témákat is beépítik a társadalmi gondolkodásba.

Mint mondta, hasonló a helyzet az iskolákban is, ahol már nemcsak a szükséges felvilágosítást történik meg, hanem olyan erkölcsi következtetéseket csempésznek a tananyagba, amelyeket az egyetemi világon keresztül tettek elfogadottá, és mára úgy adják elő, mintha az az igazság lenne.

A petíció IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kossuth rádió)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.