Eleonóra 2024. február 21.
logo

Magyarországon jóval kisebb az infláció, mint a térségben

Magyar Nemzet
2022.05.16. 12:02 2022.05.16. 13:55
Magyarországon jóval kisebb az infláció, mint a térségben

Ungár Péter napirend előtt arról beszélt, hogy a közszférában tavaly végrehajtott béremelést elvitte az infláció. Azt az LMP-s politikus is elismerte, hogy a pénzromlás nem Orbán Viktor hibája, hiszen az világjelenség, szerinte ugyanakkor a kormánynak korrigálni kellene annak mértékét. Ungár kitért arra is, hogy egy betanított munkás két és félszer annyit keres, mint egy kezdő pedagógus, ami szerinte a kormány részéről egy rossz értékválasztás. 

Válaszában Rétvári Bence hangsúlyozta: Magyarországon jóval kisebb az infláció mértéke, mint a legtöbb közép-európai országban, köszönhető ez a kormány intézkedéseinek, mint a rezsicsökkentés, a benzinre, a kamatokra vagy az alapvető élelmiszerekre vonatkozó árstop. 

Önök ezeket az intézkedéseket folyamatosan támadták, lekommunistázták– mondta az államtitkár. 

Emlékeztetett: amikor a baloldal volt kormányon, nemhogy ilyen intézkedéseket nem hozott a válság idején, hanem éppen ellenkezőleg: csökkentette a béreket, a nyugdíjakat. – Az önök házi szociológusa, Ferge Zsuzsa mondta, hogy a baloldal egy szalmaszálat sem tett keresztbe a szegények érdekében – emlékeztetett. 

Rétvári bírálta a baloldalt azért is, mert nem segíti a kormányt abban, hogy Brüsszelben ne szülessen olyan döntések, amelyek még rosszabb helyzetbe hoznák az embereket. 

 

 

 

 

Szócsaták az Országgyűlésben

Az ellenzék nem tudja értelmezni a napirenden lévő törvényeket

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.