Magyarországon jóval kisebb az infláció, mint a térségben

A baloldal válság idején csökkentette a béreket, a nyugdíjakat

Magyar Nemzet
2022. 05. 16. 12:02
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2022. május 9. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ungár Péter napirend előtt arról beszélt, hogy a közszférában tavaly végrehajtott béremelést elvitte az infláció. Azt az LMP-s politikus is elismerte, hogy a pénzromlás nem Orbán Viktor hibája, hiszen az világjelenség, szerinte ugyanakkor a kormánynak korrigálni kellene annak mértékét. Ungár kitért arra is, hogy egy betanított munkás két és félszer annyit keres, mint egy kezdő pedagógus, ami szerinte a kormány részéről egy rossz értékválasztás. 

Válaszában Rétvári Bence hangsúlyozta: Magyarországon jóval kisebb az infláció mértéke, mint a legtöbb közép-európai országban, köszönhető ez a kormány intézkedéseinek, mint a rezsicsökkentés, a benzinre, a kamatokra vagy az alapvető élelmiszerekre vonatkozó árstop. 

Önök ezeket az intézkedéseket folyamatosan támadták, lekommunistázták– mondta az államtitkár. 

Emlékeztetett: amikor a baloldal volt kormányon, nemhogy ilyen intézkedéseket nem hozott a válság idején, hanem éppen ellenkezőleg: csökkentette a béreket, a nyugdíjakat. – Az önök házi szociológusa, Ferge Zsuzsa mondta, hogy a baloldal egy szalmaszálat sem tett keresztbe a szegények érdekében – emlékeztetett. 

Rétvári bírálta a baloldalt azért is, mert nem segíti a kormányt abban, hogy Brüsszelben ne szülessen olyan döntések, amelyek még rosszabb helyzetbe hoznák az embereket. 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.