Nem adják fel az embercsempészek

A szolgálatot teljesítő rendőrök május 4-én összesen 333 határsértőt tartóztattak fel és 342 főt akadályoztak meg az illegális határátlépésben – jelenti a Police.hu.

Forrás: Police.hu2022. 05. 05. 7:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.
  • A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 8 esetben összesen 52 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Zsana, Hercegszántó, Kunbaja és Kecskemét közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 47 esetben összesen 228 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Öttömös és Szatymaz közigazgatási területén.
  • Mezőkovácsházán 1, Budapesten 6, Tatán 21, Inárcson 13, Pinkaszentmihály külterületén 12 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, iraki, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat. Személyazonosságukat, itt-tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt napon 16 esetben összesen 342 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében hat esetben 85 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 10 esetben 257 főt. Embercsempészés miatt hat, közokirat-hamisítás miatt négy ember ellen indult büntetőeljárás – írja a rendőrség hivatalos oldala.

Borítókép: elfogott embercsempész Csongrád-Csanád megyében (Fotó: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.