Nyárias időjárásra számíthatunk ma

A hőmérséklet délután 21 és 27, késő este általában 13, 19 fok között alakul.

Forrás: Met.hu2022. 05. 10. 7:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alapvetően napos időre van kilátás, a képződő gomolyfelhők a déli megyékben törhetnek magasabbra.Nagyobb eséllyel ott fordulhat elő zápor, zivatar, de északabbra sem lehet teljesen kizárni a csapadék kialakulását. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.A hőmérséklet délután 21 és 27, késő este általában 13, 19 fok között alakul.

A nappal képződő gomolyfelhők összeesnek, a csapadék megszűnik, általában derült vagy kissé felhős időre van kilátás.A hajnali órákban párássá válik a levegő, foltokban köd is képződik. Ezzel együtt észak felől magasszintű fátyolfelhőzet úszik ránk. Mérsékelt marad a légmozgás.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, a homokhátságokon, az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.