időjárás 29°C János, Pál 2022. június 26.
logo

Megsemmisítő vereséget szenvedett a józsefvárosi baloldal az időközi választáson

Tisztább volt a magyar választás, mint az amerikai

Molnár János
2022.05.20. 19:18 2022.05.20. 19:53
Tisztább volt a magyar választás, mint az amerikai

A magyar választások sokkal tisztábban zajlottak, mint a 2020-as amerikai voksolás – nyilatkozta lapunknak Chris Farrell, a Judicial Watch (JW) konzervatív aktivista szervezet vizsgálati és kutatási igazgatója a CPAC Hungary konferencián. 

Chris Farrell elmondta: tapasztalt választási szakembereket és jogászokat küldtek Magyarországra megfigyelőnek, akik tökéletesen rendben lévőnek találták a néhány héttel ezelőtti voksolás lebonyolítását, a 2020-as amerikai elnökválasztással összehasonlítva pedig kijelentette, hogy jobbnak tartja a magyar rendszert, mert itt választási nap van és nem választási időszak, mint az Egyesült Államokban. 

Kiemelte, hogy hazánkban sokkal jobban szervezett a nem lakóhely szerint történő voksolás, mint náluk, amivel szerinte hazájában „durván visszaélnek”. 

A levélben történő szavazásról szólva megjegyezte: lehet azt megfelelően szervezni, de a tisztességes esetek jelentik a kivételt, mert korrupt és könnyen manipulálható a voksolás. Abban is tisztességesebbnek látta a magyarországi rendszert, hogy fellebbezés esetén itt jobban érvényesül a bírói pártatlanság. Kifejtette, Amerikában az elnök nevezi ki a bírókat, és rendszerint azokat ültetik pozícióba, akik az éppen hatalmon lévők nézeteit vallják, továbbá elmondta, szervezete is azt a célt szolgálja, hogy törvénysértés gyanúja esetén kikérnek kormányzati dokumentumokat politikai döntésekről, szabályzásokról és törvényekről. Ezek alapján a megszerzett információkra alapozva peres eljárásokra kényszerítik a kormányzatot. 

Borítókép: Chris Farrell (Fotó: MTI/Illyés Tibor)