Varga Judit benyújtotta a veszélyhelyzetről szóló alaptörvény-módosítási javaslatot

Az igazságügyi miniszter szerint hazánknak biztosítania kell a hatékony nemzeti válaszok kialakításának lehetőségét.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 05. 03. 18:35
null
2020.09.16. Budapest Varga Judit Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz–ukrán háború a második világháború óta nem tapasztalt humanitárius helyzetet eredményezett, és megváltoztatta az európai gazdasági kilátásokat is. Ezen kihívások kezeléséhez és kivédéséhez hazánknak biztosítania kell a hatékony, gyors nemzeti válaszok kialakításának lehetőségét

– közölte Varga Judit, az ügyvezető Orbán-kormány igazságügyi minisztere, aki a Facebookon jelentette be, hogy benyújtotta a korábban jelzett tizedik alaptörvény-módosítást, amelyre a kormány álláspontja szerint az ukrajnai háborús helyzet miatt volt szükség.

„A háború elől menekülőket ellátjuk, a gazdasági károkat minimalizáljuk, a magyar családokat pedig meg fogjuk védeni” – tette hozzá a miniszter.

Mint ismert, az április 21-i Kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy egy alaptörvény-módosítással lehetőséget teremtenek arra, hogy a kormány háborús helyzet, illetve humanitárius katasztrófa esetén is élhet a veszélyhelyzet bevezetésével.

Az intézkedés célja, hogy a szomszédban zajló háború alatt az országnak szintén cselekvőképes, gyors reagálású kormánya legyen.

Borítókép: Varga Judit (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.