időjárás 36°C Pál, Péter 2022. június 29.
logo
Az igazságügyi miniszter szerint a baloldal azt gondolta, hogy a nyugati ideológia termékeivel kell társadalmat építeni

Varga Judit: Zsákutcába futottak a liberálisok

Ternovácz Áron
2022.05.19. 20:09 2022.05.19. 20:25
Varga Judit: Zsákutcába futottak a liberálisok

Rendkívüli pillanat, hogy Budapesten dobog a konzervatív világ szíve, hogy az egész világ szeme most rajtunk, hatalmas elismerés ez az április 3-i választási eredményekért

– kezdte beszédét Varga Judit a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) első napján csütörtökön, Budapesten. Az igazságügyi miniszter úgy véli, nehéz dologra vállalkoztak a konzervatívok, mert lemaradtak egy ideig a liberális építkezéssel szemben.

A miniszter szerint azonban a liberálisok zsákutcába futottak, mert a klasszikus értelemben vett liberalizmus minden egyes célkitűzése megvalósult a XX. században, s mára elfogytak a céljaik. 

– Ezért nem irigylem őket, mert most kreatívnak kell lenniük. Nem lehet könnyű nap mint nap új áldozati csoportokat találni, kényszeredett önigazolási pontokat gyártani – tette hozzá. Varga Judit szerint ennek a jelenségnek azonban sajnos mindnyájunk társadalmában kézzelfogható, káros következményei vannak. A miniszter úgy véli, a társadalom töredékét képező, gyakran mesterségesen kreált csoportok vélt érdekeit tűzik zászlajukra, ráerőltetik a maguk fals igazát a többségre, ezáltal elvonják a figyelmet az igazán fontos társadalmi kérdésekről.  

A liberálisok úthengerként járják a világot. Egybedöngölnek mindent, amit látnak. Homogenizálnak, egyneműsítenek, közben relativizálnak, s szerintük a Közel-Keletre nem is kell más, mint LGBTQ-jogok promotálása. Afrikába nyugati berendezkedés, Amerikába és Európába pedig gender-illemhelyiségek kialakítása

– mondta Varga Judit. Az igazságügyi miniszter hálát adott azért, hogy a józan magyar ész gyorsan megválaszolta ezt a kérdést is, és ismét kétharmados fennhatalmazást adott a magyar kormánynak. Mint mondta, igyekeznek ezt a bizalmat szolgálni a jövőben is. Szerinte mindez részben azért történt, mert a hazai baloldal sem értette meg a választók akaratát. – Azt hitték, hogy a nyugati termékek kritika nélküli átvételével – lásd BLM – kell és lehet társadalmat építeni. Viszont a polgári magyar kormány tudja, hogy csak úgy lehet jó politikát csinálni, ha az nem múló ideológiákat, külföldi importcikkeket, hanem az állampolgárok javát szolgálja – magyarázta Varga Judit.

Borítókép: Varga Judit a CPAC Hungary-n (Fotó: Havran Zoltán)