A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal most is a külhoni magyarokat támadja

Menczer Tamás: Az ukrajnai háború nem a mi háborúnk!

Bákonyi Ádám
2022. 06. 08. 12:17
MENCZER Tamás
Budapest, 2022. május 9. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminiszterium államtitkára napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

- Ukrajna feltétel nélküli EU-csatlakozásának támogatása diplomáciai fegyverletétel, ezzel ugyanis magunkra vonnánk Oroszország dühét– mondta napirend előtt Novák Előd. A Mi Hazánk országgyűlési képviselője szerint az orosz embargó már így is nagy gazdasági károkat okoz, inkább a magyar érdekre kellene összpontosítani. Kifogásolta, hogy a kormány csak az energiahordozók ügyében emelte fel a szavát, és azt kérte a kormánytól, hogy ne támogassa Ukrajna EU-csatlakozását. – Nem lehet NATO-csapatokat beengedni Magyarországra, katonailag támogatni Ukrajnát, kiszolgálni az amerikai érdekeket – hangoztatta Novák Előd. 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára válaszában hangsúlyozta: a magyar külpolitika sarokköve a külhoni magyarok képviselete, a kormány soha nem hagyja magukra őket, és a kárpátaljai magyarok jogainak csorbítása ellen is határozottan fellépett a háború előtt, de a korábbi konfliktusokat most ideiglenesen félretették és segítenek a bajbajutottakon. 

- Sokkal jobb a külhoni magyaroknak, ha a két ország és a két kormány jóban van egymással, mintha konfliktus van közöttük. De ha a külhoni magyarok érdekében konfliktust kell vállalni, akkor mi erre mindig készen vagyunk– jelentette ki Menczer Tamás. Hangoztatta: a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal most is a külhoni magyarokat támadja, legutóbb „Niedermüller Pétre örült” Trianonnak.–  A külhoni magyarok nyilvánvalóan nem számíthatnak a baloldalra – fogalmazott az államtitkár, aki szerint ugyanakkor a Mi Hazánk több, „nem túl átgondolt" álláspontja sem a magyar érdek szerint való. Menczer Tamás leszögezte: az ukrajnai háború „nem a mi háborúnk”, ebből a háborúból Magyarország kimarad, nem küld sem katonákat, sem fegyvereket Ukrajnába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.