Csaknem ezer illegális bevándorló ellen intézkedtek a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. május 31-én összesen 572 határsértőt tartóztattak fel és 379 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 06. 01. 7:39
null
Hercegszántó, 2020. november 18. Katonák járõröznek Hercegszántón, a határzárnál 2020. november 18-án. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára ezen a napon sajtótájékoztatót tart a fokozott katonai szerepvállalásról, a katonai jelenlét megnövelésérõl a határzárnál. Kijelentette, hogy a magyar kerítés betonbiztosan õrzi Európa és Magyarország békéjét, a szinte hermetikusan lezárt déli határszakaszon egyetlen egy illegális bevándorló sem juthat át. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 15 esetben összesen 105 határsértőt tartóztattak fel Dávod, Hercegszántó, Vaskút, Katymár, Csólyospálos, Balotaszállás, Dávod, Kisszállás, Bácsbokod, Kelebia és Hercegszántó közigazgatási területén.Csongrád-Csanád megyében a járőrök 44 esetben összesen 410 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Tiszasziget, Öttömös, Kiszombor, Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén – írja a Police.hu.

Győr-Moson-Sopron megyében Nagycenk közigazgatási területén nyolc, Komárom-Esztergom megyében Tata és Esztergom külterületén 24, Pest megyében Szigetszentmiklós és Kakucs külterületén tíz, míg Budapesten tizenöt illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során marokkói, szomáliai, afgán, egyiptomi, pakisztáni, indiai, tunéziai, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 21 esetben összesen 379 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében hét esetben 119 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében tizennégy esetben 260 főt.Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt hét ember ellen indult büntetőeljárás.Borítókép: Katonák járőröznek Hercegszántón, a határzárnál (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.