Embernek maradni az embertelenségben

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség szerint semmi nem indokolhatja, hogy magyar újságírókat tegyen bárki halállistára.

Magyar Nemzet
2022. 06. 07. 12:03
Bayer Zsolt Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség döbbenetesnek és felháborítónak tartja, hogy egy magyarországi újságíró, Bayer Zsolt is felkerült az ukrán szélsőségesek halállistájára. 

Megdöbbentőnek tartjuk egyben azt a közömbösséget, amellyel ezt a hírt a baloldali médiumok többsége tárgyalta – már, ha egyáltalán foglalkozott vele.

– hangsúlyozza az MNMSZ.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség kiemeli, hogy tagjaik elítélik a szomszédunkban tomboló erőszakot. 

Együttérzünk a szenvedőkkel, megértjük a háború okozta traumákat, ugyanakkor hisszük: embernek kell maradni az embertelenségben. Semmilyen tragédia nem indokolhatja, hogy kivetkőzzünk emberi mivoltunkból, hogy halállal fenyegessünk másokat bármilyen indokkal.

Hangsúlyozzák: Bár baloldali politikusok fenyegettek már Magyarországon egzisztenciális tönkretétellel újságírókat, arra az utóbbi időben nem volt példa, hogy Európában egy szervezet tízezres halállistájára kerüljön fel magyar szerző. A MNMSZ ezért szolidaritásra hív fel minden jóérzésű újságírót a jobb- és a baloldalon egyaránt. 

„Felkérünk mindenkit, hogy hallassa a hangját az esztelen erőszak ellen.”

– emeli ki közleményében a Magyar Nemzeti Médiaszövetség és hozzáteszik: „Hisszük, hogy közös fellépéssel megakadályozhatjuk, hogy munkáját végző újságírót a véleményéért bárki a ellehetetlenítéssel, tönkretétellel vagy elpusztítással fenyegessen meg.”

Mint arról korábban írtunk, ismét bővítette halállistáját a Mirotvorec honlap, amelyet 2014-ben hoztak létre, miután Oroszország annektálta a Krím félszigetet és de facto elfoglalta Donbasz egy részét. Ezúttal Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája került fel a szélsőjobboldali internetes oldal Ukrajna ellenségeit tartalmazó listájára. Az oldalon már több tízezer ember neve szerepel, akikről olyan személyes adatokat is nyilvánosságra hoztak, mint például a születési dátumuk, útlevélszámuk és lakcímük. A halállistaként ismert felsorolásban szerepel többek között Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke és Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos.

„Jelentem, felkerültem a náci ukránok halállistájára! Ideje volt!” – reagált Bayer Zsolt publicista, a Magyar Nemzet munkatársa saját blogján a hírre. Hozzátette: „Ezen a listán fent lenni erkölcsi kötelesség. S ki ne szeretne egy listán szerepelni egyebek közt például Nyikita Mihalkovval, Kissingerrel, Oliver Stone-nal vagy Orbán Viktorral?”

 

Borítókép: Bayer Zsolt (Fotó: Mikró István)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.