Felhők és napsütés váltják majd egymást

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 25 és 31 fok között alakul.

Forrás: Met.hu2022. 06. 05. 7:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Délelőtt szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, ezt követően sok napsütés várható. Délután nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik, amely estétől egyre inkább megvastagszik. Napközben elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, majd estétől nyugat felől egy kiterjedt csapadékrendszer érkezik. A keleties szél a Dunától keletre megélénkül, a Zemplén térségében erős lökések is lehetnek. Zivatarok környezetében is előfordulhatnak erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 25 és 31 fok között alakul. Késő estére általában 14 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet– írja a Met.hu.

Fotó: Met.hu

A nyugati megyékben megvastagszik a felhőzet, a Tiszántúlon reggelig fátyolfelhős idő várható. A Tiszától keletre többfelé várható zápor, zivatar, melyeket felhőszakadás kísérhet. A Tiszántúlon az északkeleti, keleti míg a Tiszától keletre a keleti, délkeleti szél élénkül meg, zivatar környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 19 fok között alakul, de a fátyolfelhős északkeleti részeken ennél hidegebb is lehet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.