Három nap a paradicsomban: újra indul a Gyerek Sziget

Két év kihagyás után a pünkösdi hétvégén, június 4–6-án indul újra – és tart az elkövetkező két hétvégén is – a várva várt Generali Gyerek Sziget a megszokott helyen, a Hajógyári-szigeten. Az ország egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvényének idei első alkalma igazán mesés kezdés, hiszen amellett, hogy háromnapos hosszú hétvégével várja az apró fesztiválozókat és szüleiket, idén is páratlanul gazdag programkínálattal készültek a szervezők.

Forrás: Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.2022. 06. 02. 8:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nagyszínpadon Halász Judit, az Alma együttes és a Veronaki lép fel – hogy csak a legnagyobbakat említsük –, emellett lesz kézműveskedés, bohóckodás, Braille-írás-tanulás, kavicsszobrászat, szájjal-lábbal festés, társasjáték és még ezernyi pótolhatatlan élmény reggeltől estig, a csodálatos zöld környezetben.A Generali Gyerek Szigeten számtalan új, ismeretlen dolgot lehet megtanulni, kipróbálni, de ugyanilyen fontos, hogy egymást és magunkat is megismerjük, másként láthassuk, megérthessük. Ezt a küldetést teljesíti a Gyerek Szigeten a Nemadomfel! Park, ahol megtanulhatjuk például, hogy hogyan kommunikáljunk egy siket társunkkal, kik a Down-szindrómások, hogyan közlekednek a látássérültek, hogyan tudunk velük együttműködni, segíteni nekik és még ezernyi módon ismerhetjük meg a fogyatékkal élőket, miközben kicsit többet tudunk meg magunkról is.

Forrás: Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.

 Csak az első hétvégén próbálhatjuk ki, hogy milyen lehet a kezeink nélkül, szájjal vagy lábbal festeni vagy tanulhatunk jelnyelvet. A logikai és társasjátékok rajongóit modern társasjátékok világa várja, kipróbálhatják a legizgalmasabb díjnyertes játékokat.

Mindhárom napon vár a Zenés társasjáték Trillamanóval és Pivarotti karmester úrral, a Retró videojáték sátorban pedig egy igazi időutazáson vehetünk részt, kipróbálhatjuk, mi volt igazán „pro” harminc éve.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület sátrában láthatunk különböző madárfészkeket, tojásokat, madárköpetet vagy megtanulhatjuk felismerni a madarat tolláról, Gönczi Robiéknál zsonglőrködhetünk, a Generali Sportparkban falra mászhatunk vagy ugrálhatunk a Bagjumpra.Bár a mesékben minden lehetséges, de a páratlan programkínálatot felsorolni lehetetlen, ezért a következő három hétben a www.gyereksziget.hu oldal olvasgatása szinte kötelező minden szülőnek, nagyszülőnek.

A Generali Gyerekszigetre tömegközlekedéssel kijutni gyerekjáték, és nem csak a pénztárcánkat, a környezetet, de még az idegeinket is kíméljük, ha a kényelmes és gyors közösségi közlekedést választjuk: menetrend és részletek. Ha bringával megyünk, a kijelölt kerékpárpontokon tehetjük le a biciklinket.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.